Τελευταία Νέα
Υγεία & Χρηστικά Νέα

FXCM: Έντονες κινήσεις στις αγορές - Αναμένεται νέα διόρθωση για το ευρώ

FXCM: Έντονες κινήσεις στις αγορές - Αναμένεται νέα διόρθωση για το ευρώ
Το ευρώ επέστρεψε στην περιοχή του 1,3700, ενώ υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες να συνεχιστεί η διόρθωση μέχρι την περιοχή του 1,3550-00. Οι ανησυχίες για την πορεία της Ευρωζώνης εντάθηκαν όταν ο πρόεδρος της ΕΚΤ δήλωσε ότι δεν είναι όλες οι στατιστικές πάντα αξιόπιστες, υπονοώντας ότι έχουν υποτιμηθεί τόσο το ελληνικό χρέος όσο και οι γενικότερες ανάγκες ρευστότητας και οικονομικής σταθερότητας της περιοχής, γράφει στο σχόλιο της η FXCM.
Ταυτόχρονα, η στερλίνα αναμένεται να παρουσιάσει έντονη μεταβλητότητα σε σχέση με τα υπόλοιπα νομίσματα, καθώς σήμερα ανακοινώνονται τα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης της ΒΟΕ. Η δημοσίευση των πρακτικών θα δώσει περισσότερες ενδείξεις σχετικά με τη πιθανή αύξηση του κυβερνητικού προγράμματος χρηματοδότησης στο προσεχές μέλλον.
Οι ανησυχίες πως η αύξηση των επιτοκίων της Κίνας θα επιβραδύνει την παγκόσμια οικονομία, η αβεβαιότητα που παρουσιάζουν τα σχόλια των αξιωματούχων της Fed σχετικά με τα αποτελέσματα του δεύτερου γύρου ποσοτικής χαλάρωσης και η ανανέωση των ανησυχιών για την οικονομία της Ευρωζώνης, οδήγησαν σε νέο κύμα αποστροφής ρίσκου με τους επενδυτές να στρέφονται και πάλι στο δολάριο.
Ως συνέπεια της ενίσχυσης του δολαρίου ο χρυσός βρίσκεται υπό πίεση, ενώ και χθες τα χρηματιστήρια στην Αμερική κατέγραψαν απώλειες ύστερα από την αύξηση των επιτοκίων της Κίνας και τα αποτελέσματα τριμήνου των επιχειρήσεων, με τον Dow Jones να κλείνει την ημέρα με απώλειες της τάξεως του 2%, στις 10,978 μονάδες. Ακόμα ένα αντίκτυπο από την αύξηση των επιτοκίων της Κίνας,  είναι η σημαντική υποχώρηση της τιμής του πετρελαίου ως την περιοχή του $79,49 με τους επενδυτές να ψάχνουν ευκαιρία για ρευστοποίηση κερδών.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης