Τελευταία Νέα
Υγεία & Χρηστικά Νέα

FXCM: Στον απόηχο της επιστολής Geithner προς τις χώρες του G20

FXCM: Στον απόηχο της επιστολής Geithner προς τις χώρες του G20
Τις αντιδράσεις της επιστολής που απέδωσε ο Υπουργός οικονομικών των ΗΠΑ, κος Geithner, σύμφωνα με την οποία κάλεσε τα μέλη να στοχεύσουν στην εξισορρόπηση του ποσοστού τρεχούμενου λογαριασμού / ΑΕΠ, αναλύει η FXCM.
Ο Geithner παρότρυνε τις χώρες με σταθερά αυξημένα ελλείμματα να αυξήσουν την αποταμίευση και τις χώρες με αυξημένο πλεόνασμα να ρυθμίσουν τη δημοσιονομική και νομισματική τους πολιτική έτσι ώστε να ενισχυθεί η εγχώρια ανάκαμψη.  
Hoenig: Αντιδράσεις σχετικά με την ποσοτική χαλάρωση
Στις αντιδράσεις περί δεύτερου γύρου ποσοτικής χαλάρωσης στην Αμερική προστέθηκε η αντίθεση του Hoenig της FED δηλώνοντας ότι τα μηδενικά επιτόκια είναι κατάλληλα σε μια περίοδο κρίσης και όχι ανάκαμψης.  Στη συνέχεια των δηλώσεών του προειδοποίησε ότι η παροχή υπερβολικής ρευστότητας στην αγορά μπορεί να οδηγήσει σε πολύ άσχημες συνέπειες.
Δολάριο
Τα κέρδη το δολαρίου διαγράφθηκαν και η τιμή του υποχώρησε έναντι των υπολοίπων νομισμάτων στα ¥81 έναντι του γεν και στα $1,3970 έναντι του ευρώ. Σημαντικό ρόλο σε αυτή την υποχώρηση διαδραμάτισε, εκτός της επιστολής Geithner, και το άρθρο της Wall Street Journal, σύμφωνα με το οποίο ο Geithner θεωρεί ότι το δολάριο βρίσκεται σε ισορροπία έναντι των υπολοίπων βασικών.
Πετρέλαιο
Καθώς η οικονομία της Κίνας επιβραδύνεται, η τιμή του πετρελαίου υποχώρησε κατά $1,21 ή 1,48% την Πέμπτη, διαγράφοντας τα μισά από τα κέρδη της Τετάρτης. Η αγορά του πετρελαίου φαίνεται να υποχωρεί σταδιακά καθώς διορθώνει την έντονη άνοδο του τελευταίου μήνα.
Χρυσός
Ο Χρυσός καταγράφει απώλειες και υποχωρεί κατά 1,53%, προσεγγίζοντας τα χαμηλά του μήνα.
Χρηματιστήρια Αμερικής
Τα χρηματιστήρια στην Αμερική έκλεισαν στα ίδια σχεδόν επίπεδα, ύστερα από την σημαντική άνοδο στο ξεκίνημα της χθεσινής συνεδρίασης. Η έντονη μεταβλητότητα που επικρατεί στην αγορά είναι πιθανό να προμηνύει μια σημαντική αντιστροφή, τόσο στις χρηματιστηριακές αγορές, όσο και στο δολάριο. Οι πιθανότητες αυτές είναι δυνατόν να αυξηθούν, εάν συμβεί κάτι αξιόλογο στη σύνοδο κορυφής του G20, σε συνδυασμό με τις σημαντικές οικονομικές ανακοινώσεις της επόμενης εβδομάδας.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης