Τελευταία Νέα
Υγεία & Χρηστικά Νέα

Δημιουργείται τράπεζα για τις μικρομεσσαίες επιχειρήσεις - Μετεξελίσσεται το ΤΕΜΠΜΕ

Δημιουργείται τράπεζα για τις μικρομεσσαίες επιχειρήσεις - Μετεξελίσσεται το ΤΕΜΠΜΕ
Τη δημιουργία νέας τράπεζας για τις μικρομεσσαίες επιχειρήσεις προανήγγειλε ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, σε μία προσπάθεια να τονώσει τον κλάδο, ο οποίος πλήττεται από αφενός από την ύφεση και τη συρρίκνωση της κατανάλωσης και αφετέρου από την έλλειψη ρευστότητας.
Η κατάθεση νομοσχεδίου για την ίδρυση τράπεζας θα πραγματοποιηθεί αυτήν την εβδομάδα, και ουσιαστικά θα είναι η μετεξέλιξη του ΤΕΜΠΜΕ. Μάλιστα, ο κ. Χρυσοχοΐδης, σήμερα, θα βρεθεί στα γραφεία της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος (ΓΣΕΒΕΕ), ώστε να ακούσει τις θέσεις και τις απόψεις του κλάδου.
Η ΓΣΕΒΕΕ αναμένεται να σημειώσει ότι επειδή η ύφεση εκτιμάται ότι θα συνεχιστεί και θα ενταθεί με απρόβλεπτες συνέπειες, πρέπει να ληφθούν μέτρα για τα ασθενέστερα εισοδηματικά στρώματα και άμεσα μέτρα ενίσχυσης ιδιαίτερα των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων, καθ' ότι αυτές δημιουργούν και διατηρούν σταθερότερες θέσεις εργασίας.
Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι σύμφωνα με έρευνα του Ινστιτούτου Μικρών Επιχειρήσεων (ΙΜΕ) της Γενικής Συνομοσπονδίας Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ), το αμέσως επόμενο διάστημα, αναμένεται μία στις πέντε μικρομεσαίες επιχειρήσεις να βάλει λουκέτο, καθώς αδυνατεί να αντεπεξέλθει στη δύσκολη οικονομική συγκυρία. Περίπου 175.000 μικρές επιχειρήσεις, δηλαδή το 20,9%, θα κλείσουν μέχρι το τέλος του 2011.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης