Τελευταία Νέα
Υγεία & Χρηστικά Νέα

FXCM: Καθοριστική εβδομάδα για το δολάριο

FXCM: Καθοριστική εβδομάδα για το δολάριο
«Εδώ και αρκετό διάστημα αναμένουμε την αντιστροφή του δολαρίου, και ίσως τα πρόσφατα χαμηλά δείχνουν ότι έχει διαμορφωθεί ένας σημαντικός πυθμένας.
Εξάλλου η αδυναμία του EUR/USD να κλείσει την εβδομάδα πάνω από το 1,40, είναι ακόμα μια αρνητική ένδειξη για την ισοτιμία, δηλώνει ο Quantitative Strategist της FXCM, David Rodriguez.Η εβδομάδα αυτή αναμένεται να είναι καθοριστική για το δολάριο…»   
Η αυξημένη μεταβλητότητα που παρουσιάζουν οι αγορές το τελευταίο διάστημα, δημιούργησε εμπόδια στην άνοδο του δολαρίου, κλείνοντας την προηγούμενη εβδομάδα με υποχώρηση έναντι όλων των βασικών νομισμάτων εκτός του ιαπωνικού γεν. Όμως, η αντιστροφή της πορείας του στο τέλος, έδειξε ότι μπορεί να έχει διαμορφώσει έναν σημαντικό πυθμένα. Άλλωστε, θα πρέπει να σημειωθεί ότι συνήθως οι τιμές εμφανίζουν αυξημένη κινητικότητα πριν τις μεγάλες αντιστροφές, και έτσι θεωρούμε μεγάλη την πιθανότητα  να αντιστραφεί η πτώση του.
Η εβδομάδα που διανύουμε παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον από πλευράς οικονομικών στοιχείων. Οι αγορές είναι πιθανό να αντιδράσουν έντονα σε οποιαδήποτε έκπληξη στα στοιχεία του ΑΕΠ γ΄ τριμήνου της Αμερικής, αλλά θα πρέπει να δώσουμε έμφαση και στις υπόλοιπες οικονομικές ανακοινώσεις της εβδομάδας, καθώς ο συνδυασμός όλων θα καθορίσει την κίνηση του δολαρίου. Τα σημαντικότερα στοιχεία είναι αυτά των υφιστάμενων πωλήσεων κατοικιών, η καταναλωτική εμπιστοσύνη και οι παραγγελίες διαρκών αγαθών.
Επιπλέον, το ενδιαφέρον των επενδυτών εστιάζεται στα σχέδια της Fed, τα οποία επηρεάζονται από τις μακροοικονομικές προοπτικές.  Οι επενδυτές έχουν οδηγήσει το δολάριο χαμηλότερα λόγω των προσδοκιών ότι η Fed θα αυξήσει τα μέτρα στήριξης της οικονομίας στη συνεδρίαση του Νοεμβρίου. Αυτό όμως που έχει σημασία για την αγορά, είναι το μέγεθος της ποσοτικής χαλάρωσης. Σε περίπτωση που η Fed απογοητεύσει, η πιθανότερη αντίδραση για το δολάριο θα ήταν η αντιστροφή.
Ο διπλός στόχος της κεντρικής τράπεζας είναι ο έλεγχος των τιμών και η αύξηση της απασχόλησης, κάτι το οποίο καθιστά πολύ σημαντικά τα οικονομικά στοιχεία του πληθωρισμού και της αγοράς εργασίας. Την ίδια στιγμή, η ανάπτυξη της οικονομίας και η εμπιστοσύνη των καταναλωτών, είναι πιθανό να επηρεάσουν την απόφαση της Fed. Ωστόσο, είναι δύσκολο να προβλέψουμε πως θα επηρεάσουν τα στοιχεία τις αγορές, αλλά θα δίναμε περισσότερες πιθανότητες στη συνέχιση της ανόδου του δολαρίου, λόγω των καθοδικών προσδοκιών στην αγορά.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης