Τελευταία Νέα
Υγεία & Χρηστικά Νέα

Επιδείνωση στα αποτελέσματα του ΟΤΕ προβλέπει η Morgan Stanley

Επιδείνωση στα αποτελέσματα του ΟΤΕ προβλέπει η Morgan Stanley
Περαιτέρω επιδείνωση στα αποτελέσματα τρίτου τριμήνου του ΟΤΕ βλέπει η Morgan Stanley, στην τελευταία έκθεση της για την εταιρεία, με τίτλο «Not Reaching The Bottom Yet». Στις 4 Νοεμβρίου αναμένεται να ανακοινωθούν τα αποτελέσματα του Οργανισμού Τηλεπικοινωνιών, τα οποία και αναμένεται να δείξουν ότι τα έσοδα ανήλθαν στα 1,373 δις. ευρώ, τα EBITDA αναμένονται στα 494 εκατ. ευρώ και τα καθαρά κέρδη στα 110 εκατ. ευρώ.
Η Morgan Stanley εστιάζει στις δύσκολες συνθήκες που επικρατούν στην ελληνική οικονομία, τον έντονο ανταγωνισμό και τα προβλήματα θεσμικού πλαισίου που υπάρχουν, ως τους κυριότερους λόγους για την πορεία της κερδοφορίας του Οργανισμού. Ο ΟΤΕ θα πρέπει να εστιάσει σε βελτίωση της διαχείρισης και της επαναφοράς της ανταγωνιστικότητας του στην αγορά, ενώ θα πρέπει να προχωρήσει και σε εξορθολογισμό των λειτουργικών του εξόδων.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν δοθεί στη δημοσιότητα μέχρι τώρα, οι ανταγωνίστριες εταιρείες του ΟΤΕ έχουν κερδίσει πλεονέκτημα περί του 30-50% έναντι του ΟΤΕ στην εγχώρια αγορά, γεγονός που διαφαίνεται άμεσα στα αποτελέσματα των τελευταίων τριμήνων.
Η MS διατηρεί τη σύσταση Equal-weight για τη μετοχή του ΟΤΕ και την τιμή στόχο στα 7,5 ευρώ.
Γιατί:
Ο OTE προσφέρει σημαντικές προοπτικές ώστε να ξεπεράσει την «δίκαιη» αξία του, ωστόσο, οι ανησυχίες για τις μακροοικονομικές συνθήκες και τον έντονο ανταγωνισμό παραμένουν
Ο ΟΤΕ δεν μπορεί να «ξεφύγει» από τα αδύναμα αποτελέσματα, ανεβάζοντας τον κίνδυνο για την επίδραση που θα έχουν στη μετοχή του
Ο ανταγωνισμός στον κλάδο είναι ιδιαίτερα αυξημένος, με τον ΟΤΕ να χάνει έδαφος
Τα προβλήματα των οικονομιών της Ανατολικής Ευρώπης πλήττουν το προφίλ κερδοφορίας του ΟΤΕ

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης