Τελευταία Νέα
Υγεία & Χρηστικά Νέα

FXCM: Η ανακοίνωση της FED ενισχύει την διάθεση για ανάληψη ρίσκου

tags :
FXCM: Η ανακοίνωση της FED ενισχύει την διάθεση για ανάληψη ρίσκου
Θετική επίδραση είχε τελικά στις αγορές η πολυαναμενόμενη απόφαση της Fed, με τα περισσότερα βασικά νομίσματα και τους χρηματιστηριακούς δείκτες να ενισχύονται, και το δολάριο να βρίσκεται ξανά υπό πίεση.
Η Fed διατήρησε σταθερά τα επιτόκια στο 0,25%, επαναλαμβάνοντας για ακόμα μια φορά ότι θα παραμείνουν σε αυτά τα επίπεδα για παρατεταμένη χρονική περίοδο.  Στο επίκεντρο ωστόσο ήταν τα μέτρα ποσοτικής χαλάρωσης, με την κεντρική τράπεζα να ανακοινώνει την απόφαση της να προχωρήσει σε αγορές στοιχείων ενεργητικού συνολικής αξίας $850 - $900 δισ. μέχρι τον Ιούνιο, εκ των οποίων τα $600 δισ. (ελαφρώς περισσότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών) θα διατεθούν για νέες αγορές κρατικών ομολόγων, κατά περίπου $75 δισ. τον μήνα. Τα πρώτα λεπτά μετά την ανακοίνωση υπήρξε έντονη μεταβλητότητα στις αγορές, χωρίς ξεκάθαρη κατεύθυνση, καθώς οι επενδυτές προσπαθούσαν να υπολογίσουν τις συνέπειες τις απόφασης αυτής για την πορεία της οικονομίας της Αμερικής. Στη συνέχεια όμως, η διάθεση για ανάληψη ρίσκου επικράτησε, με το ευρώ κατευθύνεται πλέον προς τα $1,42, και η στερλίνα στα $1,62.
Οι χρηματιστηριακοί δείκτες δοκιμάζουν τις προηγούμενες κορυφές, με τον Dow Jones να βρίσκεται στις 11,270 μονάδες, και εάν συνεχιστεί η άνοδος επόμενο στόχο τις 11,450, ο Dax στις 6,700 μονάδες  με στόχο τις 6,750-70 και ο S&P στις 1,200 με σημαντικές αντιστάσεις στις 1,220. Το πετρέλαιο διαμορφώνει επίσης έντονη άνοδο στα $86,00 το βαρέλι, προσεγγίζοντας τις κορυφές του Απριλίου.
Σημαντική επιρροή στο δολάριο θα έχει η αυριανή ανακοίνωση των νέων θέσεων εργασίας της Αμερικής, οι οποίες σύμφωνα με τις εκτιμήσεις είναι πιθανό να έχουν αυξηθεί τον προηγούμενο μήνα κατά 65.000, ύστερα από την μείωση κατά 95.000 τον Σεπτέμβριο.
Αποφάσεις επιτοκίων από Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και Κεντρική Τράπεζα Αγγλίας
Στο επίκεντρο σήμερα βρίσκονται οι αποφάσεις επιτοκίων από την Ευρώπη και την Αγγλία, χωρίς ωστόσο να αναμένεται κάποια μεταβολή στο ύψος των επιτοκίων. Η οικονομική ανάκαμψη της Ευρώπης παραμένει εύθραυστη, όπως και στην Αμερική, και οι αναλυτές θεωρούν ότι θα περάσει αρκετό διάστημα προτού η ΕΚΤ προχωρήσει σε αυξήσεις επιτοκίων. Από την άλλη πλευρά, η ΒΟΕ θα μπορούσε να προκαλέσει κάποια έκπληξη στην αγορά με κάποια αύξηση του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης, καθώς τα πρακτικά της προηγούμενης συνεδρίασης, η τράπεζα άφησε να εννοηθεί ότι κάτι τέτοιο είναι στα μελλοντικά της σχέδια. Ωστόσο, σύμφωνα με έρευνα του Bloomberg 38 από τους 40 αναλυτές θεωρούν ότι η τράπεζα δεν θα προχωρήσει σε αύξηση των μέτρων στήριξης αυτό το μήνα.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης