Τελευταία Νέα
Υγεία & Χρηστικά Νέα

Χριστούγεννα στις ΗΠΑ με δώρο το εισιτήριο! - Κερδίστε από την πτώση του δολαρίου

tags :
Χριστούγεννα στις ΗΠΑ με δώρο το εισιτήριο! - Κερδίστε από την πτώση του δολαρίου
«Δωρεάν» διακοπές στις Ηνωμένες Πολιτείες μπορούν να κάνουν όσοι αξιοποιήσουν την ξέφρενη κούρσα του ευρώ έναντι του δολαρίου.
Καθώς μαίνεται ο πόλεμος των νομισμάτων, το ενιαίο νόμισμα έχει πάρει ξανά την ανιούσα έναντι του αμερικάνικου, μετατρέποντας τις ΗΠΑ σε «γη των ευκαιριών» για όσους μπορούν να εκμεταλλευθούν την ευνοϊκή ισοτιμία.
Και ο καλύτερος τρόπος –για όσους δεν «παίζουν» στην αγορά του Forex είναι τα ψώνια σε κάποια από τις δημοφιλείς αγορές των ΗΠΑ. Τόσο μεγάλη είναι μάλιστα η διαφορά στις τιμές, ώστε, αν κάποιος είναι διατεθειμένος να ψωνίσει αγαθά άνω των 2.000 ευρώ κερδίζει το εισιτήριο (ή και ένα κομμάτι της διαμονής) προς τις Ηνωμένες Πολιτείες.
Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί είναι ότι η ισοτιμία ευρώ-δολαρίου ξεπέρασε τα επίπεδα του 1,42, καταγράφοντας νέο ρεκόρ έτους και, όσο η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ συνεχίζει τις ενέσεις ρευστότητας στην οικονομία, αγοράζοντας ομόλογα, τόσο αναμένεται να συνεχιστεί η άνοδος του ευρώ.
Η εξέλιξη αυτή σημαίνει ότι το κέρδος για όσους αγοράσουν προϊόντα στις ΗΠΑ ξεπερνά σε αρκετές περιπτώσεις ακόμη και το 50%!

Κέρδη ρεκόρ από το δολάριο - Φθηνά ψώνια με σύμμαχο την ισοτιμία

Μεγάλα κέρδη, που φτάνουν τις αρκετές εκατοντάδες ευρώ, μπορούν να αποκομίσουν όσοι κάνουν ψώνια σε δολάρια, καθώς η ισοτιμία ευρώ-δολαρίου έφτασε ξανά το 1,40, «σκαρφαλώνοντας» σε υψηλά οκταμήνου.
Είτε σκοπεύετε να ταξιδέψετε στις Ηνωμένες Πολιτείες μέσα στο επόμενο διάστημα, είτε προτιμάτε να κάνετε τις αγορές σας ηλεκτρονικά, το άλμα των τελευταίων εβδομάδων που έχει κάνει το ευρώ έναντι του δολαρίου αντιστοιχεί σε κέρδος που φτάνει ακόμα και το 50%. Μάλιστα, αν κάνεις φροντίσει να βρίσκεται στην Αμερική αμέσως μετά τα Χριστούγεννα, όταν ξεκινούν οι μεγάλες εκπτώσεις του Boxing Day ή ψωνίσει σε ειδικά εκπτωτικά καταστήματα (outlets), το κέρδος που θα αποκομίσει συχνά υπερβαίνει ακόμη και το 70% σε σύγκριση με την ελληνική αγορά.
Τα μεγαλύτερα οφέλη για όσους ψωνίσουν στις ΗΠΑ προέρχονται από ηλεκτρονικές συσκευές αλλά και ρούχα. Στη δεύτερη περίπτωση, καλό είναι πάντως να επιλέξει κανείς αμερικανικές εταιρείες, καθώς ρούχα ευρωπαίων σχεδιαστών δεν επωφελούνται από τη διαφορά της ισοτιμίας. Παράλληλα, ιδιαίτερα χαμηλές τιμές υπάρχουν επίσης και σε καλλυντικά και κοσμήματα συγκεκριμένων εταιρειών, επίσης ως επί το πλείστον αμερικανικές.
Για παράδειγμα, το ιδιαίτερα δημοφιλές gadget της Apple, iPad Wifi στα 32GB κοστίζει 729 δολάρια ή περίπου 530 ευρώ στις ΗΠΑ. Επίσημα στην Ευρώπη και ανεπίσημα στην Ελλάδα η τιμή του είναι 699 ευρώ. Δηλαδή, όποιος το αγοράσει στις ΗΠΑ κερδίζει αυτόματα σχεδόν 170 ευρώ.
Αν σε αυτό το «καλάθι» προσθέσει κανείς μερικά επιπλέον προϊόντα, το κέρδος ξεπερνά το κόστος του αεροπορικού εισιτηρίου. Για παράδειγμα, ένας φορητός υπολογιστής Vaio P της Sony κοστίζει 900 δολάρια ή 655 ευρώ στις ΗΠΑ ενώ στη Ελλάδα το κόστος είναι 1.000 ευρώ. Το κέρδος που προκύπτει είναι 350 ευρώ. Δηλαδή με δύο μόνο συσκευές συνολικής αξίας περίπου 1.200 ευρώ, προκύπτει κέρδος 520 ευρώ σε σχέση με την Ελλάδα. Αν προσθέσει κανείς ορισμένα μικρότερης αξίας αντικείμενα, εύκολα φέρνει το κέρδος του στα 700 με 800 ευρώ που κοστίζει η μετακίνηση. Έτσι, μεταξύ άλλων, το κλασικό παντελόνι τζιν Levi’s 501 κοστίζει 50 δολάρια ή 35 ευρώ στις ΗΠΑ ενώ στην Ελλάδα πωλείται έναντι 80 ευρώ. Δηλαδή από ένα μόνο παντελόνι όποιος το αγοράσει στις Ηνωμένες Πολιτείες κερδίζει 45 ευρώ, ή παραπάνω από 50% της αξίας του!
Μάλιστα, αν κάποιος είναι διατεθειμένος να βάλει λίγο πιο «βαθιά» το χέρι στην τσέπη, δίνοντας περίπου 3.000 ευρώ συνολικά για ψώνια, όχι μόνο απολαμβάνει «δωρεάν» μετάβαση στις Ηνωμένες Πολιτείες αλλά και διαμονή και όλα τα έξοδα που θα κάνει κατά τις διακοπές του.

Γιώργος Θεοδώρου
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης