Τελευταία Νέα
Υγεία & Χρηστικά Νέα

FXCM Hellas: Από ρεκόρ σε ρεκόρ ο χρυσός - Χρήσιμη τεχνική ανάλυση

tags :
FXCM Hellas: Από ρεκόρ σε ρεκόρ ο χρυσός - Χρήσιμη τεχνική ανάλυση
Ο χρυσός ξεκίνησε την εβδομάδα εντυπωσιακά, σημειώνοντας νέο ιστορικό ρεκόρ στα 1400 δολάρια.
"Η ανοδική αυτή κίνηση είναι αξιοσημείωτη, αν σκεφτεί κανείς ότι πραγματοποιήθηκε χωρίς τη στήριξη της διάθεσης για ρίσκο από τις αγορές και με το δολάριο να ενισχύεται. Βέβαια, δε πρέπει να  προκαλεί έκπληξη σε αυτά τα επίπεδα – είτε από την οπτική της κερδοσκοπίας είτε από την οπτική των θεμελιωδών δεδομένων". Τούτο τόνισε ο John Kicklighter, στρατηγικός αναλυτής της αγοράς συναλλάγματος για την FXCM.

Η Τεχνική Ανάλυση

Ο χρυσός είναι ένα μοναδικό επενδυτικό στοιχείο που δείχνει ικανό να επιλέγει τους καταλύτες που οδηγούν την κίνησή του, καθώς πρέπει πάντοτε να υπάρχει ένας θεμελιώδης οδηγός. Όμως, κανένα επενδυτικό στοιχείο δε μπορεί να ανεβαίνει ανεξέλεγκτα.
Για να καθιερώσουμε ένα θεμελιώδη έλεγχο για την απόδοση του χρυσού είναι απαραίτητο αρχικά να  θέσουμε το ρόλο που παίζει η διάθεση για ανάληψη ρίσκου. Σε αυτά τα επίπεδα ο χρυσός δεν αποτελεί ασφαλές επενδυτικό καταφύγιο. Αντίθετα με την άνοδο των μετοχών, που βασίζεται στην ανάπτυξη και τις αποδόσεις, ο χρυσός έχει δείξει να ακολουθεί τη συνεχιζόμενη εισροή κεφαλαίων και τη γενικότερη ανατίμηση των υπόλοιπων αγορών. Με την αύξηση σε τοποθετήσεις που ενέχουν ρίσκο, ο χρυσός χρησιμοποιείται σαν μέσο αντιστάθμισης του κινδύνου, καθώς τα υπόλοιπα επενδυτικά στοιχεία είναι ευάλωτα στις αποπληθωριστικές πιέσεις που προκαλούν τα νομίσματα. Σε περίπτωση μιας ξαφνικής αποστροφής του κινδύνου ο χρυσός χρησιμοποιείται ως μέσο που θα μπορούσε να περιορίσει τις απώλειες.  Είναι δηλαδή μια εναλλακτική πρόταση στα παραδοσιακά νομίσματα και έξω από την επιρροή των κυβερνήσεων να επηρεάζουν τη προσφορά χρήματος.
Όσον αφορά τις ανησυχίες για τα θεμελιώδη δεδομένα και την πολιτική της FED για πληθωρισμό, μέσω της έκδοσης χρήματος (κάτι που οδηγεί στη μείωση της αξίας του δολαρίου), υπάρχει και ο φυσικός αντίλογος των ευρωπαϊκών προβλημάτων χρέους. Η προσπάθεια εξισορρόπησης που θα οδηγήσει στην  οικονομική ανάπτυξη και μείωση των ελλειμμάτων, δείχνει σαν μια χαμένη μάχη για την Ελλάδα, την Ιρλανδία, την Πορτογαλία, την Ισπανία και άλλες χώρες. Αυτή η ανησυχία έχει περιοριστεί μετά και την στήριξη που παρείχε η Fed στην αμερικανική οικονομία, αν και την προηγούμενη εβδομάδα οι αποδόσεις των ομολόγων αυτών των ευρωπαϊκών κρατών έφτασαν σε επίπεδα ρεκόρ. Για την ώρα οι αγορές επικεντρώνονται στις θετικές προσδοκίες που έχει καλλιεργήσει η FED και τα καλύτερα οικονομικά στοιχεία στην Αμερική.
Διαγραμματικά, ο χρυσός κινείται προς τους στόχους που έχουμε ορίσει στις αναλύσεις μας και η περιοχή των 1425-35 είναι ο βασικός μας στόχος, βάσει του ανοδικού καναλιού που οριοθετεί την ανοδική κίνηση. Στο ημερήσιο γράφημα του χρυσού που ακολουθεί φαίνεται η δυναμική ανοδική κίνηση και οι υψηλότεροι στόχοι. Το πέρασμα από την περιοχή των 1430-50 δεν δείχνει ότι θα είναι εύκολη υπόθεση και αναμένουμε τη διαμόρφωση μιας σημαντικής διορθωτικής κίνησης, με πιθανό στόχο την περιοχή των 1380-85 και 1360-65 δολαρίων ανά ουγγιά.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης