Τελευταία Νέα
Υγεία & Χρηστικά Νέα

Ποια η πιο ελκυστική αγορά για επενδύσεις παγκοσμίως; Σίγουρα όχι κάποια ευρωπαϊκή…

Ποια η πιο ελκυστική αγορά για επενδύσεις παγκοσμίως; Σίγουρα όχι κάποια ευρωπαϊκή…
Η ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας κρίνεται από την πλειοψηφία επενδυτών, αναλυτών, αλλά και αξιωματούχων «αναιμική». Η Ευρώπη «πνίγεται» στο χρέος. Πρώτη η Ελλάδα αναζήτησε βοήθεια από τους εταίρους και το ΔΝΤ, ακολουθεί η Ιρλανδία, ενώ τα στοιχήματα δίνουν και παίρνουν για την Πορτογαλία, ακόμη και την Ισπανία.
Ποιες είναι λοιπόν εκείνες οι αγορές που κερδίζουν το ενδιαφέρον των επενδυτών, παρουσιάζοντας μεγάλες και «ασφαλείς» επενδυτικές ευκαιρίες; Όπως πολύ σωστά μαντεύουν αρκετοί, η προσοχή στρέφεται στις αναδυόμενες οικονομίες, εκείνες οι οποίες αναμένεται, σύμφωνα με την επικρατούσα άποψη, να «λάμψουν» τα ερχόμενα χρόνια, διαδραματίζοντας ουσιαστικό ρόλο στο ρου της παγκόσμιας οικονομίας.
Σύμφωνα με τα στοιχεία πρόσφατης δημοσκόπησης, το 39% των συμμετεχόντων εμφανίζεται αισιόδοξο για το παγκόσμιο διεθνές περιβάλλον, ενώ, στον αντίποδα, οι απαισιόδοξοι αφορούν το 35%. Επίσης, το 44% των συμμετεχόντων εκτιμά ότι η παγκόσμια οικονομία βελτιώνεται, το 37% θεωρεί ότι είναι στάσιμη και μόλις το 18% αναμένει επιδείνωση των οικονομικών συνθηκών διεθνώς.
Ποια προκρίνεται όμως ως η πιο ελκυστική αγορά για επενδύσεις παγκοσμίως το ερχόμενο έτος; Όπως προκύπτει από τη δημοσκόπηση, πρώτη με ποσοστό 33% είναι η Κίνα, ενώ ακολουθεί με μικρή διαφορά (31%) η Βραζιλία. Τρίτη η Ινδία με ποσοστό 29%. Στην τέταρτη θέση βρίσκεται η μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη, οι ΗΠΑ, με ποσοστό 23%, στην πέμπτη η Αφρική (11%) και στην έκτη θέση η Ρωσία, με ποσοστό 10%.
Όσο για τις λιγότερο ελκυστικές επενδυτικά αγορές; Πρώτη η ΕΕ, με 37% και δεύτερη η Ιαπωνία με ποσοστό 30%. Το 22% των επενδυτών γυρίζει την πλάτη στη Βρετανία.
Αναφορικά με την πορεία των κυριότερων χρηματιστηριακών δεικτών, οι συμμετέχοντες στη δημοσκόπηση εκτιμούν ότι θα; Κινηθούν ανοδικά, τόσο σε ΗΠΑ, όσο και Ευρώπη και Ασία. Ο MSCI Asian Pacific συγκεντρώνει τη μεγαλύτερη ψήφο εμπιστοσύνης, με ποσοστό 64%. Το 56% των ερωτηθέντων αναλυτών βλέπει άνοδο για τον αμερικανικό S&P 500, ενώ το 42% για τον Euro Stoxx 50.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης