Τελευταία Νέα
Υγεία & Χρηστικά Νέα

Προσωρινό "στοπ" στο ράλι του χρυσού - Τι δείχνει η τεχνική ανάλυση

Προσωρινό
Το ράλι έχει σταματήσει στην προβολή 261 Fibonacci της τελευταίας ανοδικής κίνησης που μας πήρε στο 1430.

Περίοδος

Τάση

Ορμή

Περιοχή

Στήριξη1-2

Αντίσταση1-2

Εβδομάδα

up

down

Ουδέτερη

1330-1230

1420-1520


Το ράλι έχει σταματήσει στην προβολή 261 Fibonacci της τελευταίας ανοδικής κίνησης που μας πήρε στο 1430. Η αγορά διορθώνει τα προηγούμενα υπέραγορασμένα επίπεδα και οι ταλαντωτές μας προειδοποιούν για μια διόρθωση σε χαμηλότερα επίπεδα - η οποία θεωρείται ως μια ευκαιρία για αγορά- με στόχο το 1500.
Το σπάσιμο του 1420 θα μας οδηγήσει σε νέα υψηλά που εκτιμάται στο 1520.Πρωτη στήριξη στην περιοχή του 1330 πριν από την πολύ ισχυρή 1230 περιοχή.

Περίοδος

Τάση

Ορμή

Περιοχή

Στήριξη1-2

Αντίσταση1-2

Ημέρα

up

down

Ουδέτερη

1335-1260

1380-1425


Η τάση συνεχίζει να είναι πάνω στα ημερήσια διαγράμματα, αλλά ένας πιθανός σχηματισμός Κεφάλι και Ώμοι μας προειδοποιεί ότι μια αντιστροφή θα μπορούσε να είναι πιθανή που θα αντιστρέψει την τάση προς τα κάτω. Ο σχηματισμός όμως θα επιβεβαιωθεί μόνο με το σπάσιμο της γραμμής λαιμού σήμερα περίπου στο 1335. Η ορμή είναι και αυτή καθοδική αυξάνοντας τις πιθανότητες η αγορά να δοκιμάσει να διασπάσει τη γραμμή λαιμού τις επόμενες μέρες.
Το σπάσιμο του 1380, θα ακυρώσει το σχηματισμό και θα μας οδηγήσει στο υψηλό όλων των εποχών στο 1425. Σε περίπτωση που ο σχηματισμός ολοκληρωθεί με το σπάσιμο του 1335 θα έχει ως στόχο το 1260 την κορυφή του Ιουνίου 2010 και το 61,8% της ανοδικής κίνησης από τα χαμηλά του Ιουλίου.

ΕΠΕΞΗΓΗΣΗ ΑΝΑΛΥΣΗΣ

Η τεχνική ανάλυση που δημοσιεύεται  εδώ  στηρίζετε σε συνδυασμό ταλαντωτών και χρονικών περιόδων. Όταν μιλάμε για εβδομαδιαία περίοδο αναφερόμαστε στην κύρια τάση της αγοράς που διαρκεί μερικούς μήνες. Η ημερήσια περίοδος μας δίνει μια εικόνα της ενδιάμεσης  τάση για τις επόμενες εβδομάδες, ενώ τα 30 λεπτά  μια εικόνα των επόμενων λίγων ημερών. Η Τάση μας δίνει την κατεύθυνση ενώ το κύμα μας δείχνει την ορμή της αγοράς. Εάν η τάση είναι καθοδική και η ορμή ανοδική αυτό σημαίνει ότι το πιο πιθανό είναι να έχουμε μια ανοδική κίνηση πριν η αγορά συνεχίσει την πτωτική τάση της.
Η κύρια τάση είναι όπως την παλίρροια δεν αλλάζει εύκολα και γρήγορα, η ενδιάμεση κίνηση είναι σαν τα κύματα πάνω στην παλίρροια ενώ τα 30 λεπτά είναι σαν μικρά κυματάκια στα κύματα.  Η αγορά πηγαίνει με την κύρια τάση αλλά μερικές φορές η ενδιάμεση και η μικρή τάση κινούνται εναντία σε απτήν. Στο τέλος όμως ακολουθούν και αυτές την κύρια τάση. Όταν λοιπόν περνούμε μια θέση σε ένα χρονικό ορίζοντα κλείνουμε τη θέση στον ίδιο χρονικό ορίζοντα η σε χαμηλότερο αλλά ποτέ σε ψηλότερο.
Σημαντικό είναι όταν κάποιος επενδύει τα χρήματα τα να γνωρίζει για πόσο διάστημα θα επενδύσει τα χρήματα του δηλαδή σε πιο χρονικό ορίζοντα και ότι πάντα πρέπει να πηγαίνει με την τάση του χρονικού ορίζοντα του, και να γνωρίζει ότι τίποτα δεν είναι 100% σωστό στις προβλέψεις της αγοράς οπότε να λαμβάνει τα απαραίτητα επιπρόσθετα μέτρα για να προστατεύει τα κεφάλαια του.

Πηγή PHI Trading Academy


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης