Τελευταία Νέα
Υγεία & Χρηστικά Νέα

Παρόλο το εντυπωσιακό ράλι του ΟΤΕ η τάση της μετοχής συνεχίζει πτωτική - Τι δείχνει η Τεχνική Ανάλυση

tags :
Παρόλο το εντυπωσιακό ράλι του ΟΤΕ η τάση της μετοχής συνεχίζει πτωτική - Τι δείχνει η Τεχνική Ανάλυση
Παρόλο το εντυπωσιακό ράλι από τα χαμηλά του Οκτωβρίου η τάση της μετοχής συνεχίζει να είναι πτωτική.
Περίοδος
Περίοδος Τάση Κύμα Περιοχή Στήριξη Αντίσταση
Εβδομάδα

Υπέρ
Αγορασμένη
6.00 5.00 7.00 7.70

Παρόλο το εντυπωσιακό ράλι από τα χαμηλά του Οκτωβρίου η τάση της μετοχής συνεχίζει να είναι πτωτική. Η ορμή καθαρά ανοδική έχει φτάσει σε υπέρ αγορασμένα επίπεδα. Ο δρόμος πιο ψηλά δεν θα είναι εύκολος από δω και πέρα στρωμένος με πολλαπλές αντιστάσεις μεταξύ του 7.50 και του 8.00

Η διάσπαση του 7.00 έχει επόμενο επίπεδο αντίστασης το 7.50 και μετά το 7.70 πριν από το 8.10. Πιθανή καθοδική κίνηση θα βρει στήριξη στα 6.00 ευρώ πριν από το πολύ ισχυρό χαμηλό των 5.00 περίπου ευρώ.


Περίοδος Τάση Κύμα Περιοχή Στήριξη Αντίσταση
Ημέρα

Ουδέτερη 6.50 6.00 7.00 7.50

Μετά το σπάσιμο των 6.00 ευρώ η τάση του ΟΤΕ είναι ανοδική στο ημερήσιο διάγραμμα και αυτό μας οδήγησε στα 7.00 ευρώ. Το διάλειμμα που έκανε στο ράλι τη προηγούμενη εβδομάδα διόρθωσε τα υπέρ αγορασμένα επίπεδα και ξεκίνησε ξανά την άνοδο με τη χθεσινή κίνηση.  Ο όγκος επιβεβαιώνει την άνοδο όπως φαίνεται στα μεγάλα άσπρα κεριά. Μικρά σύννεφα στην άνοδο η απαρχή αρνητικών αποκλίσεων στους ταλαντωτές ορμής.

Μετά το 7.00 ο στόχος είναι η πολύ ισχυρή αντίσταση στα 7.50-7.70. Οποιαδήποτε καθοδική κίνηση θεωρείται ευκαιρία για αγορά με πρώτη στήριξη το 6.50 πριν το πολύ ισχυρό επίπεδο των 6.00 ευρώ.

 


Πηγή:

 

ΕΠΕΞΗΓΗΣΗ ΑΝΑΛΥΣΗΣ

Η τεχνική ανάλυση που δημοσιεύεται εδώ στηρίζετε σε συνδυασμό ταλαντωτών και χρονικών περιόδων. Όταν μιλάμε για εβδομαδιαία περίοδο αναφερόμαστε στην κύρια τάση της αγοράς που διαρκεί μερικούς μήνες. Η ημερήσια περίοδος μας δίνει μια εικόνα της ενδιάμεσης τάση για τις επόμενες εβδομάδες, ενώ τα 30 λεπτά μια εικόνα των επόμενων λίγων ημερών. Η Τάση μας δίνει την κατεύθυνση ενώ το κύμα μας δείχνει την ορμή της αγοράς. Η κύρια τάση είναι όπως την παλίρροια δεν αλλάζει εύκολα και γρήγορα, η ενδιάμεση κίνηση είναι σαν τα κύματα πάνω στην παλίρροια ενώ τα 30 λεπτά είναι σαν μικρά κυματάκια στα κύματα. Η αγορά πηγαίνει με την κύρια τάση αλλά κόπιες φορές η ενδιάμεση και η μικρή τάση κινούνται εναντία σε αυτήν. Στο τέλος όμως ακλουθούν και αυτές την κύρια τάση. Όταν λοιπόν περνούμε μια θέση σε ένα χρονικό ορίζοντα κλείνουμε τη θέση στον ίδιο χρονικό ορίζοντα η σε χαμηλότερο αλλά ποτέ σε ψηλότερο. Σημαντικό είναι όταν κάποιος επενδύει τα χρήματα τα να γνωρίζει για πόσο διάστημα θα επενδύσει τα χρήματα του δηλαδή σε πιο χρονικό ορίζοντα και ότι πάντα πρέπει να πηγαίνει με την τάση του χρονικού ορίζοντα του, και να γνωρίζει ότι τίποτα δεν είναι 100% σωστό στις προβλέψεις της αγοράς οπότε να λαμβάνει τα απαραίτητα επιπρόσθετα μέτρα για να προστατεύει τα κεφάλαια του.
Το παρόν εκδίδεται από την PHI TRADING ACADEMY (www.phiacademy.com) και απαγορεύεται η με οποιοδήποτε τρόπο αναπαραγωγή ή δημοσίευση του χωρίς την προηγούμενη γραπτή συναίνεση της εταιρίας. Οι αναλύσεις και εκτιμήσεις που περιέχει έχουν εκπαιδευτικό / ενημερωτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν πρόταση ή επενδυτική συμβουλή για αγορά ή πώληση μετοχών ή άλλες επενδυτικές κινήσεις. Οι δε πληροφορίες και τα στοιχεία αντλούνται από αξιόπιστες πηγές χωρίς καμία επαλήθευση από την εταιρία και χωρίς να παρέχεται καμία εγγύηση για την ακρίβεια και την εγκυρότητά τους. Προτού επενδύσετε σε οποιαδήποτε επενδυτικά προϊόντα (asset classes) και είδος παραγώγου που καλύπτουμε στην ανάλυσή μας, θα πρέπει πολύ προσεχτικά να σκεφτείτε τους επενδυτικούς στόχους σας, το επίπεδο της εμπειρίας σας και το ρίσκο που αναλαμβάνετε και θα πρέπει να λάβετε την επενδυτική σας απόφαση με τον πιστοποιημένο χρηματοοικονομικό σύμβουλο σας.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης