Τελευταία Νέα
Υγεία & Χρηστικά Νέα

Morgan Stanley: Σε μετοχές επενδύουν και πάλι οι μεγάλες τράπεζες

 Morgan Stanley: Σε  μετοχές επενδύουν και πάλι οι μεγάλες τράπεζες
Αλλαγές στις επενδυτικές στρατηγικές των κορυφαίων διεθνών χρηματοοικονομικών οίκων εντός του προσεχούς έτους βλέπει η Morgan Stanley.
Ο αναλυτής της αμερικανικής τράπεζας, Huw van Steenis εξέτασε σε έκθεσή του τις προοπτικές των επενδυτικών κλάδων των μεγαλύτερων τραπεζών.

“Τα σχέδια των τραπεζών αναπροσαρμόστηκαν δραματικά σε ό,τι αφορά τις επενδύσεις του για το 2011 σε σύγκριση με τα ανάλογα σχέδια για το έτος που ολοκληρώνεται”, αναφέρει ο Huw van Steenis.
Στο στόχαστρο είναι οι θεσμικές επενδύσεις σε μετοχές σε ποσοστό 50%. Η UBS που παραδοσιακά στρεφόταν σε μικρότερο βαθμό σε επενδύσεις σε μετοχές, τώρα δείχνει να ακολουθεί τη λογική του 50-50.
“Η UBS θέτει υπό νέα διαπραγμάτευση τις επενδύσεις σταθερού εισοδήματος και εκείνες της αγοράς συναλλάγματος”, τονίζει ο Van Steenis.
Οι αλλαγές στις προτεραιότητες της ελβετικής UBS ανάγκασαν την τράπεζα να προχωρήσει σε 4.000 περίπου νέες προσλήψεις μέσα σε 18 μήνες, σύμφωνα με την έκθεση της Morgan Stanley.
Η Barclays φαίνεται να έχει αποφασίσει την τόνωση της διείσδυσής της στις μετοχές που διαπραγματεύονται στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.
Ένας από τους λόγους είναι ο διαχωρισμός των επενδυτικών παρακλαδιών των τραπεζικών ιδρυμάτων με έδρα τη Μεγάλη Βρετανία, κάτι που αναγκάζει τη Barclays να προχωρήσει σε επιθετικότερη επενδυτική πολιτική.
Στο τρίτο τέταρτο του 2010, οι επενδύσεις της Barclays σημείωσαν πτώση 34% και η τράπεζα θέλει να επανακάμψει δριμύτερη. Αυτή τη στιγμή επενδύει σε νέα πλατφόρμα online χρηματιστηριακών συναλλαγών σε όλα τα χρηματιστήρια.
H Barclays Capital επιβεβαιώνει τη στρατηγική της “μητρικής” Barclays. “H τράπεζα έχει υποφέρει αρκετά από τα μικρά κέρδη που τις επέφερε τελικά η δραστηριοποίησή της στην αγορά παραγώγων”, τονίζουν στελέχη της Barclays Capital.
H Societe Generale δείχνει την προτίμησή της σε εναλλακτικές επενδύσεις και ξεφεύγει του κανόνα, δραστηριοποιούμενη κυρίως στην αγορά συναλλάγματος και εμπορευμάτων, αν επιβεβαιωθούν οι προβλέψεις του Van Steenis.
O αναλυτής της UBS, Philip Finch, σε ανάλυσή του σχετικά με το ποιες τράπεζες θα παίξουν ρόλο πρωταγωνιστή στις στρατηγικές επενδύσεις σε χρηματιστηριακές μετοχές μέσα στο 2011 ανέφερε τις HSBC, Raffeisen, Erste Group, Danske Bank, Saxo Bank και Den norske Bank (DnB NOR), από την υγιή αγορά της Νορβηγίας.


Κώστας Βορίλας
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης