Τελευταία Νέα
Υγεία & Χρηστικά Νέα

Ψαλίδι στα προγράμματα επιβράβευσης μέσω πιστωτικών καρτών

Ψαλίδι στα προγράμματα επιβράβευσης μέσω πιστωτικών καρτών
"Φρένο" στα προγράμματα επιβράβευσης που έχουν θεσπίσει οι τράπεζες προς τους πελάτες των πιστωτικών καρτών ετοιμάζεται μέσα στις επόμενες εβδομάδες, καθώς τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα δεν μπορούν να αντέξουν το υπέρογκο κόστος.
Η κατακόρυφη πτώση του τζίρου στο «πλαστικό χρήμα», σε συνδυασμό με την εκτίναξη των επισφαλειών –που σε κάποιες τράπεζες φτάνουν ακόμα και το 20%- έχουν φέρει τα στελέχη των αρμόδιων διευθύνσεων των τραπεζών «με την πλάτη στον τοίχο». Και αυτό γιατί, δεν μπορούν πλέον να συντηρούν γενναιόδωρα προγράμματα εκπτώσεων ή και επιστροφής μετρητών, καθώς τα έσοδα που έχουν από το πλαστικό χρήμα έχουν μειωθεί σημαντικά.
Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι θα σταματήσουν τις προσφορές τους προς τους συνεπείς πελάτες. Εντούτοις, τα προγράμματα επιβράβευσης πιθανότατα θα αλλάξουν μορφή και στόχευσης. Η μείωση του επιτοκίου προς τους συνεπείς πελάτες είναι ένας δρόμος που ήδη έχουν πάρει κάποιες τράπεζες. Σε αυτή την περίπτωση, βγαίνουν κερδισμένες, καθώς δεν επιβαρύνονται με κάποιο κόστος ανά συναλλαγή, αλλά αντίθετα (απλώς) κερδίζουν λιγότερα χρήματα από τόκους.
Επιπλέον, στις περιπτώσει που θα συνεχίσουν να επιβραβεύουν τις συναλλαγές, αναμένεται να το κάνουν σε είδος και όχι με την άμεση επιστροφή μετρητών ή με γενναίες εκπτώσεις. Έτσι, ουσιαστικά θα μεταφέρουν το κόστος της προωθητικής ενέργειας σε κάποια ή κάποιες συνεργαζόμενες επιχειρήσεις και θα σταματήσουν να επιβαρύνονται οι ίδιες.

Τι προσφέρουν οι τράπεζες


Αυτό σημαίνει ότι όσοι χρησιμοποιούν τις κάρτες για να κερδίζουν χρήματα από τα προγράμματα αυτά, θα πρέπει να συνηθίσουν σύντομα σε νέα δεδομένα. Μέχρι σήμερα πάντως, η πιο διαδεδομένη μέθοδος επιβράβευσης που έχουν υιοθετήσει οι τράπεζες για να δελεάσουν εκείνους που χρησιμοποιούν συχνά την πιστωτική τους κάρτα είναι η επιστροφή μετρητών. Το ποσοστό επιστροφής που ισχύει στα προγράμματα που «τρέχουν» σήμερα φτάνουν ακόμα και το 10% επί της αξίας της συναλλαγής σε συγκεκριμένες επιχειρήσεις. Δηλαδή, αν για παράδειγμα ο πελάτης κάνει αγορές αξίας 500 ευρώ με την πιστωτική του κάρτα, η τράπεζα του «επιστρέφει» έως και 50 ευρώ είτε σε μορφή δωρο-επιταγής σε κάποια συνεργαζόμενη επιχείρηση (π.χ. σούπερ μάρκετ) είτε αφαιρώντας το ποσό αυτό από τον επόμενο λογαριασμό του. Το ποσοστό της επιστροφής ξεκινά από το 1% και φτάνει μέχρι και το 10% της αξίας των αγορών, ενώ σχετικά προγράμματα «τρέχουν» μια σειρά από τράπεζες όπως η Εθνική, η Eurobank, η Marfin και η T Bank μεταξύ άλλων αλλά και η Citibank για τις κάρτες Diners.
Σε ισχύ πάντως αναμένεται να παραμείνουν τα προγράμματα επιβράβευσης μέσω συλλογής και εξαργύρωσης πόντων, στα οποία τα δώρα κάνουν συνεργαζόμενες επιχειρήσεις. Στην περίπτωση αυτή, το ύψος της ανταμοιβής, υπό τη μορφή έκπτωσης σε αγορές, μπορεί να ξεπεράσει ακόμα και το 30%. Σε κάποιες τράπεζες επίσης ο πελάτης μπορεί να αποκτήσει ακόμα και εντελώς δωρεάν συγκεκριμένα προϊόντα και υπηρεσίες, όπως είδη σούπερ-μάρκετ, ηλεκτρονικές συσκευές, διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία και άλλα.
Προγράμματα αυτού του τύπου διαθέτουν οι περισσότερες τράπεζες, όπως μεταξύ άλλων η Eurobank, η Εθνική και η Alpha Bank.

Προσφορές σε βενζίνη και αεροπορικά εισιτήρια

Αντίθετα, «ψαλίδι» αναμένεται να εφαρμοστεί στα προγράμματα επιβράβευσης εκείνων που ανεφοδιάζουν τα οχήματα τους χρησιμοποιώντας την πιστωτική τους κάρτα. Έτσι, για παράδειγμα, η Alpha Bank επιστρέφει το ΦΠΑ σε όσους αγοράσουν βενζίνη με πιστωτική από τα πρατήρια της BP και παράλληλα εξαργυρώσουν πόντους. Αντίστοιχα, η Εθνική επιστρέφει το 5% της αξίας της βενζίνης που βάζουν οι κάτοχοι καρτών της από τα πρατήρια της ΕΚΟ. Τα ποσοστά αυτά κατά πάσα πιθανότητα θα μειωθούν σημαντικά στο μέλλον.
Τέλος, σε ισχύ αναμένεται να παραμείνουν τα προγράμματα επιβράβευσης που προκύπτουν από τη συνεργασία των με αεροπορικές εταιρείες προκειμένου να προσφέρουν στους πελάτες τους δωρεάν αεροπορικά εισιτήρια. Τόσο η Alpha Bank όσο και η Τράπεζα Πειραιώς έχουν ειδικές συνεργασίες με την Aegean και τη Lufthansa αντίστοιχα, «ανταμείβοντας» τους πελάτες τους με δωρεάν εισιτήρια για όλο τον κόσμο.

Γιώργος Θεοδώρου
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης