Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Την στήριξη των ελλήνων επιχειρηματιών, τραπεζιτών και των διεθνών επενδυτών θα ζητήσει η Κυβέρνηση

Την στήριξη των ελλήνων επιχειρηματιών, τραπεζιτών και των διεθνών επενδυτών θα ζητήσει η Κυβέρνηση
Να αναστρέψει το αρνητικό κλίμα και την διάχυτη αρνητική ψυχολογία θα επιχειρήσει το επόμενο χρονικό διάστημα η κυβέρνηση με δύο πρωτοβουλίες που λαμβάνει.
Δύο σημαντικά road show στην Ελλάδα και στο Λονδίνο η κυβέρνηση από την μια μεριά θα επιχειρήσει να αναζητήσει ευρύτερες συμμαχίες στον επιχειρηματικό κόσμο από την άλλη στο Λονδίνο θα επιδιώξει να άρει την απομόνωση της χώρας από τις αγορές...
Η πρώτη θα πραγματοποιηθεί στο εσωτερικό μέτωπο όπου ο πρωθυπουργός Γ Παπανδρέου θα έχει συνάντηση με πλήθος ελλήνων επιχειρηματιών και τραπεζιτών ζητώντας τους να στηρίξουν την εθνική προσπάθεια αντιμετώπισης αυτής της πρωτόγνωρης κρίσης.
Με βάση πρώτες πληροφορίες σε αυτό το ελληνικό road show θα παραβρεθούν η πλειοψηφία των ελλήνων επιχειρηματιών και τραπεζιτών. Πάνω από 150 με 200 επιχειρηματίες θα παραβρεθούν σε αυτό το ελληνικό road show.
Η κυβέρνηση θα ζητήσει την ενεργή στήριξη του επιχειρηματικού κόσμου στην προσπάθεια ισχυροποίησης της οικονομίας.
Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση δίνει μεγάλη σημασία στο εσωτερικό μέτωπο καθώς χωρίς την στήριξη του επιχειρηματικού κόσμου η προσπάθεια σταθεροποίησης και εξόδου από την ύφεση θα είναι μια δύσκολη διαδικασία.
Εν τω μεταξύ η Κυβέρνηση  έχοντας κατανοήσει ότι για να μπορέσει να υλοποιήσει το πρόγραμμα της θα πρέπει να μην έχει απέναντι της την αγορά και τους διεθνείς επενδυτές σχεδιάζει ίσως από τα πιο κρίσιμα road show των τελευταίων ετών στο Λονδίνο στο τελευταίο 10ήμερο του Ιουνίου.
Ο στόχος αυτής της παρουσίασης όπου έχουν προσκληθεί πλήθος διεθνών επενδυτών από όλο τον πλανήτη είναι διττός αφενός να παρουσιασθεί αναλυτικά το έργο της κυβέρνησης τα σχέδια και οι στοχεύσεις της αφετέρου να πείσει τους ξένους επενδυτές να δουν από μια θετικότερη ματιά την Ελλάδα.
Η Ελλάδα θέλει να βγει από την διεθνή επενδυτική απομόνωση.
Είναι σαφές ότι στην Κυβέρνηση κατανοούν ότι πρέπει να περάσουν στην αντεπίθεση.
Ενώ επιχειρείται μια προσπάθεια ώστε να αποφευχθεί η χρεοκοπία της χώρας, το κλίμα που έχουν διαμορφώσει πολλοί ξένοι επενδυτές προφανώς και δεν βοηθάει αυτή την προσπάθεια σταθεροποίησης της οικονομίας.
Από τις επαφές που έχουν επιτελείς στο Υπουργείο οικονομικών με πολλούς ξένους αλλά και η ατμόσφαιρα που έχει δημιουργηθεί σε διεθνή επενδυτικά χαρτοφυλάκια εξάγεται το συμπέρασμα ότι η συντριπτική πλειοψηφία των ξένων υποστηρίζει ότι η Ελλάδα θα προχωρήσει σε αναδιάρθρωση του χρέους της.  
Η Κυβέρνηση θέλει να αλλάξει αυτή την αντίληψη των επενδυτών και για να το αποδείξει υλοποιεί road show στο οποίο θα παρουσιασθούν αναλυτικά οι θέσεις της Ελλάδος.
Στις παρουσιάσεις αναμένονται από 150 έως 200 μεγάλοι ξένοι επενδυτές η αφρόκρεμα του investment παγκοσμίως και προφανώς θα είναι κατάλληλη ευκαιρία για το Υπουργείο οικονομικών  να επιδιώξει να πείσει τους επενδυτές ότι δεν υφίσταται θέμα δραχμής και ότι η Ελλάδα έχει την βούληση μέσω επώδυνων μέτρων να στηρίξει την οικονομία της.
Για την Ελλάδα το μεγάλο road show που ετοιμάζει η Κυβέρνηση στο Λονδίνο στο τελευταίο 10ήμερο θα αποτελέσει μια ευκαιρία ώστε η χώρα να βγει από την διεθνή επενδυτική απομόνωση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης