Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ξεκινά η αναδιάρθρωση χρέους της Dubai World - Σε πλήρη συμφωνία με τους πιστωτές

Ξεκινά η αναδιάρθρωση χρέους της Dubai World - Σε πλήρη συμφωνία με τους πιστωτές
Με το 99% των πιστωτών της έχει έρθει σε συμφωνία η  Dubai World για την αναδιάρθρωση του χρέους της, θέτοντας σιγά σιγά ένα τέλος στο “σήριαλ” που έχει ξεκινήσει από το προηγούμενο καλοκαίρι, όταν και ανακοινώθηκε σαν κεραυνός εν αιθρία τα προβλήματα ρευστότητας που αντιμετωπίζει η μεγαλύτερη κρατική εταιρεία του Εμιράτου. Η εταιρεία θα ανδιαρθρώσει περίπου 24,9 δισ. δολάρια, σύμφωνα με τον πρόεδρο της εταιρείας Sheikh Ahmad Bin Saeed Al Maktoum.
Η Dubai World, η οποία διαχειρίζεται από πολυτελή ξενοδοχεία μέχρι και πάρκα ψυχαγωγίας, έχει αναφέρει πως η διάθεση των παγίων στα επόμενα οκτώ χρόνια, θα αποφέρει έως και 19,4 δισ. δολάρια, ενώ η αξία παρόμοιων ενεργειών στις τρέχουσες τιμές θα ανερχόταν στο μέγιστο ποσό των 10,4 δισ. δολαρίων.
Ο κρατικός όμιλος του Ντουμπάι θα προχωρήσει στη ρευστοποίηση των πιο περιζήτητων περιουσιακών του στοιχείων, όπως είναι τα μερίδια που κατέχει στην εταιρία εμπορίου πολυτελών προϊόντων Barney’s, στο Atlantis Hotel και στην εταιρία διαχείρισης καζίνο MGM Resorts International. Επίσης, ο βραχίονας private equity της Dubai World, η Istithmar, στην οποία ανήκουν και οι περισσότερες τοποθετήσεις του ομίλου στο εξωτερικό, δηλώνει ότι στοχεύει στην άντληση 4,5 δισ. δολ. μέσα στην επόμενη 5ετία μέσω ρευστοποιήσεων.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης