Τελευταία Νέα
Bank Insider

Οι νέες μετοχές στις 25/10 βαραίνουν την ΕΤΕ – Ρευστοποιήσεις από Citi, Deutsche, BofA – Ανοδικά τα spreads στις 682 μ.β. πούλησαν ομόλογα Goldman, UBS

 Οι νέες μετοχές στις 25/10 βαραίνουν την ΕΤΕ – Ρευστοποιήσεις  από Citi, Deutsche, BofA – Ανοδικά τα spreads στις 682 μ.β. πούλησαν ομόλογα  Goldman, UBS
(upd7)Μετά την χρονική μετάθεση της ανακοίνωσης των στοιχείων για την αναθεώρηση του ελλείμματος για το 2009 σαν κάτι να έχει αλλάξει προφανώς όχι προς το καλύτερο στην ελληνική αγορά το ΧΑ και τα ομόλογα. Στο χρηματιστήριο επικρατεί νευρικότητα ενώ στα ομόλογα το spread αυξάνεται ελεγχόμενα μεν... αλλά αυξάνεται.
Με όρους τεχνικούς το ΧΑ κινείται στους  ρυθμούς των νέων μετοχών που θα προκύψουν από την μετατροπή του ομολογιακού σε μετοχές της Εθνικής. Το ΧΑ κατέγραψε οριακές απώλιεες -0,19% στις 1586 μονάδες με τζίρο 105,6 εκατ και όγκο 20,4 εκατ μετοχές. Η Εθνική δέχθηκε σημαντικές πιέσεις  υποχώρησε 2,84% στα 8,20 ευρώ.
Σημειώνεται ότι στις 25 αντί 27  Οκτωβρίου θα εισαχθούν προς διαπραγμάτευση 227 εκατ μετοχές που προέκυψαν από την μετατροπή του ομολογιακού σε μετοχές της Εθνικής.

Κάποιοι επενδυτές προβληματίζονται για να μην επαναληφθεί η πίεση που ασκήθηκε στην μετοχή προ της εισαγωγής των 121 εκατ μετοχών της αύξησης,  προβαίνουν σε ρευστοποιήσεις.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η Εθνική έφθασε να υποχωρεί έως 3,2% στα 8,18 ευρώ απόρροια αυτού του προβληματισμού.
Ρόλο στην πίεση που ασκήθηκε  στην μετοχή της Εθνικής έχουν διαδραματίσει και οι ρευστοποιήσεις ξένων έχουν υπάρξει και αγορές αλλά κατά βάση πωλήσεις.   
Συγκεκριμένα κινήσεις έχουν πραγματοποιήσει στην Εθνική, η Citigroup 400 χιλ μετοχές, η Deutsche Bank 800 χιλ μετοχές, η Bank of America Merrill Lynch 380 χιλ μετοχές και η Morgan Stanley 100 χιλ.
Πτωτικά κινήθηκε  και η Κύπρου στα 4,01 ευρώ ή πτώση 1,47% η οποία σήμερα ολοκλήρωσε  επιτυχώς όπως αναφέρουν οι πληροφορίες την αύξηση κεφαλαίου των 345 εκατ ευρώ.
Στην αγορά ομολόγων οι συναλλαγές είναι περιορισμένες αλλά τα spreads και CDS έχουν αυξηθεί σημαντικά απόρροια των καθυστερήσεων για την ανακοίνωση των αναθεωρημένων στοιχείων για το έλλειμμα του 2009.
Τα spreads στην 10ετία στις 682 μονάδες βάσης από 665 μονάδες βάσης χθες,  ενώ τα CDS στην 5ετία στην Ελλάδα 680 μονάδες βάσης, στην Πορτογαλία 355 μονάδες βάσης, στην Ιρλανδία 430 μονάδες βάσης. Σήμερα πουλούσαν ελληνικά ομόλογα η Goldman Sachs και η UBS.
Αξιοσημείωτη η συμπεριφορά του ευρώ το οποίο έχει ανακάμψει σημαντικά στα 1,420 δολάρια, ενώ έκανε και υψηλά ημέρας στα 1,4050 δολ.
Το ευρώ εκ νέου επιχειρεί να διασπάσει ανοδικά κρίσιμα τεχνικά σημεία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης