Τελευταία Νέα
Διεθνή

Διπλασίασε τα κέρδη της η Societe Generale το γ' 3μηνο - Στα 896 εκατ. ευρώ

Διπλασίασε τα κέρδη της η Societe Generale το γ' 3μηνο - Στα 896 εκατ. ευρώ
Στα 896 εκατ. ευρώ διαμορφώθηκαν τα καθαρά κέρδη της Societe Generale το τρίτο τρίμηνο του έτους και στα 3 δισ. ευρώ το 9μηνο, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα. Τα μεγέθη της τράπεζας βελτιώθηκαν κατακόρυφα, καθώς το τρίτο τρίμηνο του 2009 είχε σημειώσει κέρδη 426 εκατ. ευρώ και στο 9μηνο του 2009 τα κέρδη είχαν διαμορφωθεί στα 457 εκατ. ευρώ.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο και CEO της τράπεζας Frederic Oudea, η τράπεζα έχει ενισχύσει την παγκόσμια παρουσία της, ενώ έχει ενισχύσει και τις υπηρεσίες λιανικής τραπεζικής που προσφέρει. Η μείωση του κόστους λειτουργίας, βοήθησε την τράπεζα να βελτιώσει τα μεγέθη της, και να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις των επενδυτικών δραστηριοτήτων της.
Οι δείκτες Tier 1 και Core Tier 1 διαμορφώθηκαν στο 10,4% και 8,4% αντίστοιχα, μεγέθη που δείχνουν, σύμφωνα με τη διοίκηση ότι πιθανόν η τράπεζα να μη χρειαστεί να προχωρήσει σε αύξηση κεφαλαίου για να πετύχει τους στόχους της Βασιλείας. Πιθανή μείωση τους έχει προβλεφθεί και δε θα επηρεάσει την επίτευξη των όρων μέχρι το 2013.
Υπενθυμίζεται ότι χτες η Geniki Bank, μέλος του ομίλου Societe Generale, ανακοίνωσε ζημιές ύψους 304,1 εκατ. ευρώ στο εννεάμηνο του 2010, έναντι ζημιών 51,4 εκατ. ευρώ που κατέγραψε το αντίστοιχο διάστημα του 2009. Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της τράπεζας, η επιδείνωση οφείλεται κυρίως στην αύξηση των προβλέψεων, οι οποίες ανήλθαν σε 321,7 εκατομμύρια ευρώ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης