Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Παρέμβαση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς για τις δημόσιες προτάσεις

Παρέμβαση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς για τις δημόσιες προτάσεις
Παρέμβαση για τον τρόπο που γίνονται σήμερα οι δημόσιες προτάσεις στο χρηματιστήριο Αθηνών πραγματοποιεί ο πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς κ. Αναστάσιος Γαβριηλίδης.
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του www.bankingnews.gr, ο κ. Γαβριηλίδης θα ζητήσει αλλαγή του νόμου σε ότι αφορά το κομμάτι που αναφέρεται στην υποβολή δημόσιας πρότασης εισηγμένης η οποία αποσύρεται από το ΧΑ διαμέσου συγχωνεύσεως.
Η μέθοδος αυτή που ακολουθείται κατά κόρον την τελευταία 2ετία έχει οδηγήσει στην έξοδο εισηγμένων με αποτέλεσμα να αδικούνται οι μικροεπενδυτές που είχαν αγοράσει μετοχές που φεύγουν από το ΧΑ με ιδιαίτερα χαμηλές τιμές αποτίμησης. Το πρόβλημα έχει κορυφωθεί ειδικά τη φετινή χρονιά, όπου αναμένεται να εξέλθουν από το ΧΑ δέκα εισηγμένες εταιρείες.
Ο πρόεδρος της Ε.Κ. απέστειλε σήμερα τις προτάσεις του σε όλα τα μέλη που εμπλέκονται στο ΧΑ (χρηματιστές, θεσμικοί επενδυτές, ένωση εισηγμένων, σύνδεσμος επενδυτών διαδικτύου, ένωση μετόχων) προκειμένου να λάβει τις παρατηρήσεις τους και στη συνέχεια θα ζητήσει από τον υπουργό Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου να υπάρξει αλλαγή του σχετικού άρθρου στο νόμο περί δημοσίων προτάσεων. Τελευταία περίπτωση που έχει προκαλέσει τις αντιδράσεις του επενδυτικού κόσμου είναι η δημόσια πρόταση της αμερικανικής εταιρείας Crown, η οποία επιχειρεί για τρίτη φορά από το 2003 να βγάλει από το ταμπλό τη θυγατρική της Crown Hellas, όπου παρατηρείται μπλοκάρισμα της δημόσιας πρότασης από ομάδα μετόχων που ελέγχει το 13,78% του μετοχικού κεφαλαίου της εισηγμένης.

Ανέστης Ντόκας
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης