Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Δεν υπάρχει σχέδιο αποχώρησης του ΤΤ από την Attica Bank ή την TBank - Δεν ευνοεί η χρηματιστηριακή τιμή

tags :
   Δεν υπάρχει σχέδιο αποχώρησης του ΤΤ από την Attica Bank ή την TBank -  Δεν ευνοεί η χρηματιστηριακή τιμή
Σε αυτή την συγκυρία δεν έχει εξετασθεί το ενδεχόμενο πώλησης του ποσοστού που κατέχει το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο στην Attica Bank, ή στην TBank, υπάρχουν άλλες προτεραιότητες αναφέρει χαρακτηριστικά  πηγή στην διοίκηση του ΤΤ.

Στο πρόσφατο παρελθόν είχε αναφερθεί ότι η Attica Bank θα επιθυμούσε μετοχικές μεταβολές στην τράπεζα εφόσον το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο αποφάσιζε να πωλήσει.
Αν αυτό συνέβαινε  και το ΤΤ αποφάσιζε να απεμπλακεί από την συμμετοχή στην Attica Bank αυτό θα άνοιγε τον δρόμο για την Attica Bank να διερευνήσει πιθανά deals με άλλες μικρές τράπεζες και ταυτόχρονα το Ταμείο των δημοσιογράφων να αποκτήσει το 20% και πλέον της Attica bank.
Το ΤΤ φαίνεται ότι έχει εξετάσει σειρά εναλλακτικών σχεδίων.
Το ενδεχόμενο εξαγοράς της Attica Bank εξετάσθηκε αλλά δεν φαίνεται να προκρίνεται ενώ και η διοίκηση της Attica bank δεν αντιμετωπίζει θετικά ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Στελέχη της  Attica bank δηλώνουν  με νόημα θα εξαγοράσουμε και δεν θα εξαγοραστούμε.
Μετά την εξαγορά του 32,9% της Aspis bank το ΤΤ έχει βρεθεί με δύο στρατηγικού χαρακτήρα συμμετοχές, της Aspis bank και της Attica bank.
H Aspis bank που έχει μετονομασθεί σε TBank αποτελεί το τελευταίο απόκτημα του ΤΤ και όπως έχει ανακοινώσει δεν σχεδιάζει να την απορροφήσει μέσα στο 2010 αλλά από το 2011 θα αποφασίσει πως θα κινηθεί στρατηγικά. Το ΤΤ δεν έχει αποφασίσει αν θα  απορροφήσει ή θα  πουλήσει την TBank.
Η παρουσία στην Attica bank είναι πιο περίπλοκη.
Το μέσο κόστος κτήσης εκτιμάται περίπου στα 1,8 με 2 ευρώ.
Η τρέχουσα αξία στα 52 εκατ ευρώ ή περίπου 0,96 ευρώ ανά μετοχή.
Προφανώς μεγάλη διαφορά 50% με βάση το μέσο κόστος κτήσης.
Στο παρελθόν αποκτήθηκε με στόχο το ΤΤ να την απορροφήσει και να ενισχύσει τον προσανατολισμό του που ήταν η μετατροπή σε τράπεζα.
Στην πορεία όμως διαπιστώθηκε ότι το ΤΣΜΕΔΕ με ποσοστό 42% δεν ήταν διατεθειμένο να απεμπολήσει τα δικαιώματα και πλεονεκτήματα του.
Έτσι παρήλθαν τα χρόνια και το ποσοστό του ΤΤ παρέμενε σταθερά στο 19%.
Το 2009 επί διοίκησης Φιλιππίδη επιχειρήθηκε να δημιουργηθεί  μέτωπο μεταξύ Ταμιευτηρίου  και Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων ώστε να υπερσκελίσουν σε ποσοστό το ΤΣΜΕΔΕ που ελέγχει το 42% της Attica bank και εν συνεχεία να αποφασίσουν για το μέλλον της τράπεζας. Έτσι το ποσοστό από το 19% έφθασε στο 22,5%.
Το σχέδιο αυτό δεν τελεσφόρησε καθώς μεσολάβησαν οι εκλογές του 2009 και προφανώς ανετράπησαν όλοι σχεδιασμοί.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης