Τελευταία Νέα
Διεθνή

Juncker: “Το ευρώ δεν κινδυνεύει”

tags :
Juncker: “Το ευρώ δεν κινδυνεύει”
(upd) Απέρριψε για ακόμη μια φορά τους φόβους για το μέλλον του ευρωπαϊκού κοινού νομίσματος ο πρόεδρος του Eurogroup, Jean – Claude Juncker.
“Δεν ανησυχώ για το μέλλον του ευρώ”, τόνισε ρητά και απερίφραστα σε συνέντευξή του σε γερμανικό ραδιόφωνο. Ο πρόεδρος του Eurogroup συμφώνησε πως οι αντιδράσεις του νομίσματος στην κρίση χρέους που έχει ξεσπάσει στην ευρωζώνη, με επίκεντρο αυτή τη φορά την Ιρλανδία, θα συζητηθούν διεξοδικά στη σύνοδο του Eurogroup τον Δεκέμβριο.
Ο Juncker μίλησε χθες σε γερμανικό συνέδρια με θέμα “Η οικονομία της Ευρώπης σε κίνδυνο – Προς τα πού πηγαίνει η Ευρώπη” και ήταν σε γενικές γραμμές καθησυχαστικός. Δήλωσε ότι πιστεύει πως η Ιρλανδία θα ξεπεράσει την κρίση και έκανε έκκληση στις αγορές μέσα σε αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία να αγνοήσουν το θερμό επεισόδιο ανάμεσα σε Βόρεια και Νότια Κορέα προκειμένου να μη δυναμιτιστεί περαιτέρω το ήδη εύθραυστο κλίμα.
Ο Juncker παρουσιάστηκε πεπεισμένος ότι οι αγορές μπορούν να επανέλθουν αν επικρατήσει η ψυχραιμία.
"Αργά η γρήγορα οι κυβερνήσεις θα καταλάβουν πως ο τρόπος να μειώσουν τα ελλείμματα των κρατικών προϋπολογισμών είναι να ενισχύσουν την ανταγωνιστικότητα", τόνισε.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης