Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Eνδιαφέρον της Γερμανός για την απόκτηση της Forthnet – Oι κρούσεις στις πιστώτριες τράπεζες

tags :
Eνδιαφέρον της Γερμανός για την απόκτηση της Forthnet – Oι κρούσεις στις πιστώτριες τράπεζες
Οι συζητήσεις ξεκίνησαν το τελευταίο δίμηνο και αφορούν την απόκτηση του τηλεπικοινωνιακού Ομίλου, ο οποίος έχει περάσει στα χέρια των τραπεζώ
Ενδιαφέρον για τη απόκτηση της Forthnet έχει εκδηλώσει, σύμφωνα με πληροφορίες, προς τις πιστώτριες τράπεζες η διοίκηση της Γερμανός.
Οι συζητήσεις ξεκίνησαν το τελευταίο δίμηνο και αφορούν την απόκτηση του τηλεπικοινωνιακού Ομίλου, ο οποίος έχει περάσει στα χέρια των τραπεζών.
Ωστόσο κανείς δεν μπορεί να πει – σε αυτή τη φάση τουλάχιστον – ποια θα είναι η κατάληξη των διαπραγματεύσεων και αν το deal τελικά θα προχωρήσει, καθώς είναι πολλά τα εμπόδια που πρέπει να ξεπεραστούν.
Η Forthnet έχει περάσει από τον περασμένο Οκτώβριο στα χέρια των τραπεζών, οπότε και ανέλαβαν να καλύψουν το ομολογιακό δάνειο (ύψους 70 εκατ ευρώ), μετά την άρνηση των Vodafone και Wind να συμμετάσχουν.
Τα οικονομικά προβλήματα πάντως στην Forthnet παραμένουν καθώς όπως προκύπτει και από τις οικονομικές καταστάσεις του πρώτου εξαμήνου 2017:
Οι πωλήσεις μειώθηκαν, η καθαρή θέση είναι αρνητική κατά 190,6 εκατ. ευρώ από 172,2 εκατ. ευρώ, οι συνολικές υποχρεώσεις μειώθηκαν στα 595 εκατ. ευρώ από 618,8 εκατ. ευρώ αλλά τα ταμειακά διαθέσιμα περιορίστηκαν στα 1,8 εκατ. ευρώ μόλις από 4 εκατ. ευρώ.
Στις βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις υπάρχει δάνειο ύψους 255 εκατ. ευρώ το οποίο αναφέρεται ως βραχυπρόθεσμο μέρος μακροπρόθεσμων δανείων.
Η εταιρεία είχει υποβάλλει αιτήματα ανοχής (waiver), στις δανείστριες τράπεζες, για χρονική παράταση όλων των υποχρεώσεων για αποπληρωμή των δόσεων κεφαλαίου πληρωτέων εκ παρατάσεως, τα οποία και έχουν γίνει αποδεκτά από τις δανείστριες τράπεζες έως την 30 Απριλίου 2017.
Στις 6 Ιουνίου 2017, υπέβαλε νεώτερο αίτημα προς τις δανείστριες τράπεζες για χρονική παράταση αποπληρωμής των ως άνω υποχρεώσεων έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2017.
Σε ό,τι αφορά τα κόστη οι αμοιβές διευθυντικών στελεχών και μελών του διοικητικού συμβουλίου αυξήθηκαν στα 1,5 εκατ. ευρώ από 1,17 εκατ. ευρώ, ενώ στα υπόλοιπα κόστη, οι αποσβέσεις και τα λοιπά έξοδα είναι μειωμένα.
Οι δε ζημιές προ φόρων αυξήθηκαν στα 20,9 εκατ. ευρώ από 14,2 εκατ. ευρώ.

Ε. Μπ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης