Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Τρίζει» ο ιταλικός τραπεζικός κλάδος – Στα 3,31 δισ. ευρώ οι κεφαλαιακές ανάγκες ακόμη και μετά τις ΑΜΚ του 2014 – Στο επίκεντρο η Monte dei Paschi

tags :
«Τρίζει» ο ιταλικός τραπεζικός κλάδος – Στα 3,31 δισ. ευρώ οι κεφαλαιακές ανάγκες ακόμη και μετά τις ΑΜΚ του 2014 – Στο επίκεντρο η Monte dei Paschi
Συνολικά οι ιταλικές τράπεζες εμφάνισαν κεφαλαιακό έλλειμμα 9,41 δισ. ευρώ έως τις 31 Δεκεμβρίου 2013
Εννέα ιταλικά τράπεζες απέτυχαν στις ασκήσεις αντοχής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, με την Banca Monte dei Paschi di Siena, να βρίσκεται στη χειρότερη και την πιο εύθραυστη θέση.
Οι 9 ιταλικές τράπεζες είναι οι:

- Banca Carige SPA – Cassa di Risparmio di Genova e Imperia
- Banca Monte dei Paschi di Siena
- Banca Piccolo Credito Valtellinese
- Banca Popolare Dell'Emilia Romagna ‐ Società Cooperativa
- Banca Popolare Di Milano ‐ Società Cooperativa A Responsabilità Limitata
- Banca Popolare di Sondrio
- Banca Popolare di Vicenza ‐ Società Cooperativa per Azioni
- Banco Popolare ‐ Società Cooperativa
- Veneto Banca S.C.P.A.

Συνολικά οι ιταλικές τράπεζες εμφανίζουν κεφαλαιακό έλλειμμα 9,41 δισ. ευρώ έως τις 31 Δεκεμβρίου 2013, ενώ μετά τις αυξήσεις κεφαλαίου του 2014 το κεφαλαιακό έλλειμμα φτάνει τα 3,31 δισ. ευρώ.
Σύμφωνα με την πρώτη αντίδραση των αναλυτών, η Ιταλία δείχνει να έχει σημαντικό πρόβλημα με τον τραπεζικό της κλάδο, με την Monte dei Paschi να αντιμετωπίζει κενό 2,1 δισ. ευρώ, μετά την ΑΜΚ του 2014.
Όπως έγινε γνωστό, η Monte dei Paschi έχει ήδη προσλάβει εξωτερικό σύμβουλο για τη διαμόρφωση της στρατηγικής για την κεφαλαιακής ενίσχυσης ενώ δεν αποκλείεται να εξεταστεί και το ενδεχόμενο συγχώνευσης της.
Έπεται η Banca Carige η οποία εμφανίζει κεφαλαιακό κενό ύψους 810 εκατ. ευρώ.
Αντίθετα, οι Banca Popolare di Vicenza και Banca Popolare di Milano, αν και εμφανίζουν να έχουν κεφαλαιακό έλλειμμα, το έχουν ήδη καλύψει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης