Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Απαγόρευσε την είσοδο σε έξι Ούγγρους αξιωματούχους της φορολογικής αρχής με την κατηγορία της διαφθοράς

ΗΠΑ: Απαγόρευσε την είσοδο σε έξι Ούγγρους αξιωματούχους της φορολογικής αρχής με την κατηγορία της διαφθοράς
Ανάμεσα σε όσους αφορά η απαγόρευση και η επικεφαλής της ουγγρικής φορολογικής αρχής 
Υποψίες ότι συνδέεται με κυκλώματα διαφθοράς έχουν οι αρχές των ΗΠΑ, για την επικεφαλής της φορολογικής αρχής της Ουγγαρίας, και για αυτό τον λόγο του έχουν απαγορεύσει την είσοδο στην χώρα.
Την πληροφορία έδωσε στη δημοσιότητα ο ίδιος η επικεφαλής, Ildiko Vida, κατά τη διάρκεια συνέντευξής της σε εφημερίδα, στην οποία, ωστόσο, αρνήθηκε κάθε κατηγορία.
Το πλήρες περιεχόμενο των κατηγοριών περί διαφθοράς δεν έχει γίνει γνωστό, ενώ αφορά και άλλους αξιωματούχους της φορολογικής αρχής της Ουγγαρίας.
Η Vida δήλωσε ότι η ουγγρική κυβέρνηση έχει λάβει γνώση για την απαγόρευση που της έχει επιβληθεί, αλλά η ίδια δεν προτίθεται να παραιτηθεί.
Να σημειωθεί ότι η κυβέρνηση έχει αρνηθεί επανειλημμένα ότι γνωρίζει την ταυτότητα των υπόλοιπων υπαλλήλων, ενώ η αμερικανική πρεσβεία στην Βουδαπέστη γνωστοποίησε μόλις τον περασμένο μήνα την απαγόρευση εισόδου έξι δημοσίων υπαλλήλων στις ΗΠΑ, χωρίς, όμως, να δώσει στη δημοσιότητα τα ονόματα.
Η Ουγγαρία έχει δηλώσει ότι δεν είναι στις προθέσεις της ο έλεγχος των κατηγοριών, καθώς και έχει ζητήσει από τις ΗΠΑ να παρέχουν ασφαλείς αποδείξεις των ισχυρισμών περί διαφθοράς, αλλά και τα ονόματα των κατηγορουμένων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης