Τελευταία Νέα
Διεθνή

Schulz: Όχι στο προσωρινό Grexit, δεν το αποδέχεται η Ελλάδα - Δεν είναι κακή ιδέα η δέσμευση περιουσιακών στοιχείων 50 δισ.

Schulz: Όχι στο προσωρινό Grexit, δεν το αποδέχεται η Ελλάδα - Δεν είναι κακή ιδέα η δέσμευση περιουσιακών στοιχείων 50 δισ.
Έχουμε φτάσει σε κάποια συμβιβαστική λύση και πρέπει να κάνει συμβιβασμούς και η Ελλάδα
Την ανάγκη να ληφθούν αποφάσεις για την Ελλάδα με άμεσες επιπτώσεις εξέφρασε σε νέες του δηλώσεις ο πρόεδρος του Eυρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μartin Schulz, παραχωρώντας συνέντευξη Τύπου από τις Βρυξέλλες.
Πρέπει να αναλάβουμε αποφάσεις που θα έχουν άμεσα επιπτώσεις, τόνισε, για να επισημάνει πως η απόφαση δεν αφορά μόνο σε ένα κράτος της Ευρωζώνης, αλλά σε όλα.
Ο χρόνος συμπυκνώνεται, προειδοποίησε για να επαναλάβει πως τα χρονικά πλαίσια που πρέπει να πάρουμε μια απόφαση είναι πολύ σημαντικά, διότι αφορά όλους.
Τα περισσότερα κράτη της Ευρωζώνης θεωρούν πως η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει στο ευρώ, όμως υπάρχουν και φωνές που τάσσονται υπέρ του Grexit, σημείωσε για να προσθέσει πως η πλειοψηφία πιστεύει ότι το Grexit δεν είναι εναλλακτική λύση.
H πρόταση για προσωρινό Grexit δεν βρίσκεται στο τραπέζι της συζήτησης γιατί δεν το αποδέχεται η Ελλάδα, κατέστησε σαφές.
Έχουμε τη μοίρα εκατομμυρίων Ελλήνων στα χέρια μας που εξαρτώνται από τις αποφάσεις που θα ληφθούν σήμερα, εξήγησε, για να προσθέσει πως η ελληνική κυβέρνηση ευθύνεται για πολλά αλλά ευθύνεται και η Ευρώπη.
Θέλω να ελπίζω ότι σήμερα θα υπάρξει συμβιβασμός, διακυβεύονται παρα πολλά και πολλά βρίσκονται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, εξήγησε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
Πρέπει να υπάρξει συμφωνία απόψε και ευελπιστώ να είναι μια θετική απόφαση, σημείωσε, για να συμπληρώσει πως ελπίζω ότι θα υπάρξει διάθεση συμβιβασμού.
Έχουμε φτάσει σε κάποια συμβιβαστική λύση και πρέπει να κάνει συμβιβασμούς και η Ελλάδα, ανέφερε επίσης, γνωστοποιώντας ταυτόχρονα πως χρηματοδότηση για την Ελλάδα θα υπάρξει μόνο αν σήμερα αποφασιστεί τρίτο πρόγραμμα.
Σήμερα πρέπει να βρεθεί ένας τρόπος για να μπορέσουν να συμβιώσουν όλοι, πρόσθεσε, για να επαναλάβει πως η μεγάλη πλειοψηφία των Ευρωπαίων επιθυμούν να κρατήσουν την Ελλάδα στο ευρώ.
Δεν μπορώ να πω ότι δεν είμαστε αυστηροί απέναντι στην Ελλάδα, παραδέχθηκε για να επισημάνει πως υπάρχουν χώρες που είναι άτακτες και άλλες που επιδεικνύουν πνεύμα συνεργασίας.
Χωρίς να ζητούμε υπερβολικά πολλά, να εκπληρωθούν αυτά που είχαν υποσχεθεί, επανέλαβε για να σημειώσει πως ο εθνικός πλούτος αποτελεί στοιχείο της εθνικής κυριαρχίας.
Πρέπει να αποφύγουμε την ταπείνωση της Ελλάδας, διεμήνυσε, για να προσθέσει πως μία πιθανή γερμανο-γαλλική λύση είναι ένα σκέλος του προβλήματος.
Το έγγραφο της γερμανικής κυβέρνησης περιλαμβάνει προσωρινό grexit υπό την προϋπόθεση ότι θα το δεχτεί η Ελλάδα, σημείωσε, για να συμπληρώσει πως "το έγγραφο της γερμανικής κυβέρνησης δεν μπορώ να πω ποιος το κυκλοφόρησε".
Τα 50 δισ. ευρώ αν και είναι καλή ιδέα, είναι εκτός συζήτησης γιατί δεν μπορούμε τα περιουσιακά στοιχεία της Ελλάδας να δοθούν σε χέρια τρίτων.
Η δημιουργία ενός ταμείου για την Ελλάδα ήταν ιδέα του Juncker και αναφερόταν για το πρώτο πρόγραμμα ύψους 50 δισ. ευρώ, διευκρίνισε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης