Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γεννηματά (ΠΑΣΟΚ): Οι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές και Σοσιαλδημοκράτες ξεκάθαρα τοποθετήθηκαν υπέρ της Ελλάδας

Γεννηματά (ΠΑΣΟΚ): Οι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές και Σοσιαλδημοκράτες ξεκάθαρα τοποθετήθηκαν υπέρ της Ελλάδας
"Οι επιλογές είναι στο χέρι της Ελλάδας"
«Οι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές και Σοσιαλδημοκράτες ξεκάθαρα τοποθετήθηκαν υπέρ της Ελλάδας», ανέφερε σε δηλώσεις της η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματα, μετά την προσύνοδο των ηγετών του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος στις Βρυξέλλες.
Όπως είπε «ο πρόεδρος Hollande και όλοι οι Ευρωπαίοι σοσιαλιστές ηγέτες, οι οποίοι συμμετείχαν στη σύσκεψη, πήραν ξεκάθαρη θέση απέναντι στις ακραίες απόψεις που απειλούν την εθνική κυριαρχία της χώρας, οδηγούν σε grexit και απειλούν τελικά την ίδια την Ευρώπη».
Η κ.Γεννηματά τόνισε χαρακτηριστικά «είναι φίλοι μας, είναι σύμμαχοί μας, συμπαραστέκονται στην προσπάθεια της χώρας μας για ισότιμη παραμονή στην Ευρώπη και στην Ευρωζώνη.
Τώρα η απόφαση είναι στο χέρι μας.
Οι επιλογές είναι στο χέρι της Ελλάδας.
Η κυβέρνηση θα πρέπει να αξιοποιήσει τη σημερινή ημέρα».
Πάντως, το μήνυμα που εξέπεμψαν απόψε οι σοσιαλιστές ηγέτες της Ευρώπης, όπως είπε η κ. Γεννηματά  μετά το τέλος της προσυνόδου, «ήταν ομόφωνο και ξεκάθαρο:
Δεν θα επιτρέψουμε τον ακρωτηριασμό της Ευρώπης, δεν είναι δυνατόν να υπερισχύσουν ακραίες νεοφιλελεύθερες πολιτικές που δεν έχουν καμία σχέση με τα ευρωπαϊκά ιδεώδη».
Αναφερόμενη στη σύσκεψη που συμμετείχε σήμερα το μεσημέρι μετά από πρόσκληση του PES, λίγο πριν τη Σύνοδο Κορυφής των 19 της Ευρωζώνης, σημείωσε ότι «έγινε σαφές ότι το γερμανικό σοσιαλδημοκρατικό κόμμα (SPD) τάσσεται υπέρ της παραμονής της Ελλάδας στην Ευρώπη και συντάσσεται πλήρως με τις θέσεις της Γαλλίας για εξεύρεση λύσης και επίτευξη συμφωνίας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης