Τελευταία Νέα
Πολιτική

Η ψευδαίσθηση της «μακροχρόνιας διακυβέρνησης» από τον ΣΥΡΙΖΑ λήγει με τις γερμανικές εκλογές - Το χρέος στον επόμενο

tags :
Η ψευδαίσθηση της «μακροχρόνιας διακυβέρνησης» από τον ΣΥΡΙΖΑ λήγει με τις γερμανικές εκλογές - Το χρέος στον επόμενο
Το bonus της λύσης για το χρέος, δεν θα δοθεί στον ΣΥΡΙΖΑ και αυτό το γνωρίζουν στην ελληνική κυβέρνηση… αλλά θα παραχωρηθεί στην επόμενη κυβέρνηση.
Η ελληνική κυβέρνηση εύλογα, προπαγανδίζει -  ως συνηθίζεται από  κόμματα που βρίσκονται σε φάση έντονης πολιτικής φθοράς – ότι θα παραμείνει πολύ καιρό στην εξουσία.
Ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι θα εξαντλήσει την 4ετία δηλαδή θα φθάσει έως το 2019 και επί θητεία του θα ολοκληρωθούν τα μνημόνια και θα επέλθει ανάπτυξη.
Θα επιλυθεί το χρέος που αποτελεί ένα βασικό πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας, θα μειωθεί η ανεργία και γενικώς θα έρθουν καλύτερες ημέρες….
Οι αναλύσεις αυτές δεν πείθουν και τους πλέον καλόπιστους καθώς η οικονομία της χώρας έχει δείξει τόσο σοβαρές αγκυλώσεις και αστοχίες που όλη αυτή η αισιοδοξία φαντάζει υπερφίαλη.
Όμως φαίνεται ότι έχει παραβλεφθεί μια πραγματικότητα που είτε από άγνοια, είτε από σκοπιμότητα πολλοί αποφεύγουν να αναλύσουν.
Υπάρχει μια εσφαλμένη εντύπωση ότι η ΕΕ και η Γερμανία θέλουν να παραμείνει στην διακυβέρνηση της Ελλάδος ο ΣΥΡΙΖΑ.
Όσο ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει την βρώμικη δουλειά, όσο υλοποιεί το μνημόνιο και όσο παίρνει όλα τα επιβεβλημένα μέτρα και υιοθετεί τα προαπαιτούμενα οι ευρωπαίοι δεν έχουν κανένα λόγο να τον αδειάσουν.
Αυτό το βασικό επιχείρημα είναι εν μέρει σωστό αλλά είναι 100% βέβαιο ότι η Γερμανία δεν έχει καμία διάθεση να ανέχεται μια αριστερά στην Ελλάδα μετά τις γερμανικές εκλογές.
Για λόγους σκοπιμοτήτων, παραπλάνησης και ψευδαισθήσεων οι ευρωπαίοι θα δώσουν ορισμένα ψίχουλα για το χρέος στην Ελλάδα επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ αλλά δεν θα επιτρέψουν πολλοί στην Ευρώπη να αποκτήσει πολιτικό bonus και είναι βέβαιο ότι την τελική λύση για το χρέος θα την δώσουν ως bonus στην επόμενη κυβέρνηση, όχι σε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.
Η πιο έξυπνη στρατηγική για τον ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι οι καθυστερήσεις στις διαπραγματεύσεις.
Εάν ο ΣΥΡΙΖΑ επιλέξει την στρατηγική των σκόπιμων καθυστερήσεων είναι 100% βέβαιο ότι δεν θα πάρει ούτε τα ψίχουλα για το χρέος.
Για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι μονόδρομος η γρήγορη ολοκλήρωση της αξιολόγησης καθώς μόνο έτσι μπορεί να ποντάρει σε κάποιες μικρές παρεμβάσεις για το χρέος.
Όμως η γρήγορη ολοκλήρωση της αξιολόγησης θα έχει αρνητικές επιπτώσεις στον ΣΥΡΙΖΑ, θα χάσει ολοκληρωτικά το ηθικό πλεονέκτημα ότι διαπραγματεύεται σκληρά και θα καταστεί απλά ένα σκληρό μνημονιακό κόμμα με ημερομηνία λήξεως….
Ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία έχει ημερομηνία λήξεως και αυτή η περίοδος προσδιορίζεται για μετά τις εκλογές στην Γερμανία....όπου θα αποκαλυφθεί ότι απλά η γερμανική ελίτ χρησιμοποιεί τον ΣΥΡΙΖΑ και την αριστερή διακυβέρνηση στην Ελλάδα....δεν συνεργάζεται μαζί της απλά την χρησιμοποιεί. 
Κάποιοι θα μεταφράσουν τις πρόχειρες και επιφανειακές διευθετήσεις για το χρέος που θα δώσουν οι ευρωπαίοι ως ψήφο ανοχής στον ΣΥΡΙΖΑ.
Οι διευθετήσεις για το χρέος απλά θα είναι συσκότιση πριν το τελικό άδειασμα.
Το 4ο μνημόνιο είναι καθοδόν.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν θα μπορέσει να σηκώσει το βάρος ενός 4ου μνημονίου για να αποτρέψει την εκλογική κατάρρευση ακόμη και να βρεθεί στην τρίτη θέση – να χάσει έδαφος και έναντι της Χρυσής Αυγής – και μετά τις γερμανικές εκλογές το Φθινόπωρο του 2017 θα εξεταστεί σοβαρά το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών.
Το 2018 για την Ελλάδα επιφυλάσσει 4ο μνημόνιο και 4η ανακεφαλαιοποίηση στις τράπεζες, αυτό μεταφράζεται ως η αποτυχία της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.
Για να προλάβει την ολοκληρωτική πολιτική και εκλογική καταστροφή προς το τέλος του 2017 ο ΣΥΡΙΖΑ θα εξετάσει όλα τα εναλλακτικά σενάρια.
Το bonus της λύσης για το χρέος, δεν θα δοθεί στον ΣΥΡΙΖΑ και αυτό το γνωρίζουν στην ελληνική κυβέρνηση… αλλά θα παραχωρηθεί στην επόμενη κυβέρνηση που δεν θα είναι του ΣΥΡΙΖΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης