Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ βλέπουν Citigroup, Goldman Sachs, Barclays και Ν. Roubini - Η Ελλάδα είναι ένα διαλυμένο τρένο που οδηγείται μοιραία στη χρεοκοπία - Το αποτέλεσμα των εκλογών οδηγεί σε χάος

Έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ βλέπουν Citigroup, Goldman Sachs, Barclays και Ν. Roubini - Η Ελλάδα είναι ένα διαλυμένο τρένο που οδηγείται μοιραία στη χρεοκοπία - Το αποτέλεσμα των εκλογών οδηγεί σε χάος
(upd)Το αποτέλεσμα των ελληνικών εκλογών και τη μεγάλη ανατροπή που έδειξε η κάλπη  έσπευσε να σχολιάσει μέσω του λογαριασμού του στο twitter ο νομπελίστας οικονομολόγος Nouriel Roubini, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου, επαναφέροντας την πιθανότητα της εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη.
Ο Roubini σχολιάζει ότι οι Γάλλοι και Έλληνες ψήφισαν κατά της λιτότητας, καθώς η ύφεση στην ευρωζώνη βαθαίνει, σηματοδοτώντας μια εξέγερση. Ωστόσο, η Ελλάδα βρίσκεται σε πολιτικό χάος, χαρακτηρίζοντάς τη ως «ένα διαλυμένο τρένο που οδηγείται μοιραία στη χρεοκοπία και την έξοδο από το ευρώ».
Για τον Dr Doom, το αποτέλεσμα των ελληνικών εκλογών είναι πολύ πιο σοβαρό από ότι των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία, όπου νικητής αναδείχθηκε ο Francois Hollande, καθώς οδηγεί σε χάος, ενώ εκτιμά ότι ο νέος Γάλλος Πρόεδρος θα αποδειχθεί μετριότητα.
«Η παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη βρίσκεται πλέον σε κίνδυνο, με εξίσου σημαντικό τον κίνδυνο μετάδοσης της κρίσης στην υπόλοιπη περιφέρεια. Η πολιτική αβεβαιότητα στην ευρωζώνη αυξάνεται δραματικά», αναφέρει χαρακτηριστικά.
Αλμα στο 50%-75% εμφανίζουν οι πιθανότητες εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη μέσα στους επόμενους 12-18 μήνες, σύμφωνα με νέα ανάλυση της Citigroup, η οποία σχολιάζει το αποτέλεσμα των χθεσινών εκλογών. Σύμφωνα με την αμερικανική τράπεζα, πριν από τις χθεσινές εκλογές, η πιθανότητα αυτή διαμορφώνονταν στο 50%.

Goldman Sachs: Το πολιτικό σκηνικό στην Ελλάδα είναι σε αντίθεση με τις αποφάσεις που πρέπει να λάβει

Το αποτέλεσμα των ελληνικών εκλογών ενδέχεται να οδηγήσει την Ελλάδα μακριά από τον πυρήνα της ευρωζώνης, εκτιμούν οι αναλυτές της Goldman Sachs, που σε σημείωμά τους σχολιάζουν ότι το πολιτικό σκηνικό που διαμορφώθηκε στην είναι σε αντίθεση με τις αποφάσεις και τα μέτρα που πρέπει να λάβει η Ελλάδα τον Ιούνιο, με τις μεταρρυθμίσεις και με την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών.
Η Goldman Sachs προειδοποιεί για έλλειψη συνεργασίας, που ενδεχομένως να οδηγήσει σε ανεπιθύμητα αποτελέσματα, ενώ για την περίπτωση αυτή σχολιάζει ότι είναι δύσκολο να προβλεφθεί το μέγεθος της χρηματοπιστωτικής αναταραχής.
Σύμφωνα με την αμερικανική επενδυτική τράπεζα, οι Έλληνες ψηφοφόροι απέρριψαν την πολιτική που πρεσβεύουν τα δύο μεγάλα κόμματα, ενώ κάνει λόγο για σημαντικό κίνδυνο του δεύτερου πακέτου διάσωσης της χώρας, λόγω της αύξησης των παραγόντων αστάθειας.

Barclays Capital: Η άνοδος της αριστεράς και της άκρας δεξιάς στην Ελλάδα αυξάνει τον κίνδυνο αποχώρησης της χώρας από το ευρώ

Μεγαλώνει ο κατάλογος των διεθνών επενδυτικών οίκων που βλέπουν έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη μετά το εκλογικό αποτέλεσμα της 6ης Mαϊου και την ιστορική ανατροπή που σημειώθηκε στο πολιτικό σκηνικό της χώρας....
Τελευταίο, ενδεικτικό παράδειγμα, οι αναλυτές της Barclays Capital, οι οποίοι προειδοποιούν για τον κίνδυνο αποχώρησης της Ελλάδας από το ευρώ, λόγω της εκρηκτικής ανόδου των ποσοστών που σημείωσε η αριστερά, αλλά και η άκρα δεξιά στην εκλογική αναμέτρηση της Κυριακής.
Όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει η Barclays Capital, "η αύξηση των ποσοστών της ριζοσπαστικής αριστεράς και της άκρας δεξιάς αυξάνει την πιθανότητα εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ".
Ωστόσο, κατά τον οίκο, η επόμενη κυβέρνηση που θα προκύψει στην Ελλάδα - όποια κι αν είναι αυτή - θα επιχειρήσει τη διάσωση της χώρας, αποτρέποντας τον κίνδυνο αποχώρησής από την Ευρωζώνη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης