Τελευταία Νέα
Αυτοκίνητο

Toyota, Mazda και Subaru ετοιμάζουν νέους κινητήρες εσωτερικής καύσης

Toyota, Mazda και Subaru ετοιμάζουν νέους κινητήρες εσωτερικής καύσης
Η Toyota και οι σύμμαχοί της εξελίσσουν μια νέα σειρά αποδοτικών, ισχυρών και μικρότερων κινητήρων «Engine Reborn» που μπορούν να λειτουργούν με διάφορα καύσιμα ουδέτερα ως προς τον άνθρακα και να συνδυάζονται ακόμη και με υβριδικά συστήματα που τροφοδοτούνται με μπαταρία
Οι νέοι κινητήρες, μικρότεροι και πιο συμπαγείς από τους σημερινούς, θα επιτρέψουν στην Toyota να τους ενσωματώσει σε ριζικά επανασχεδιασμένα αμαξώματα, πιο κατάλληλα για τα εξηλεκτρισμένα μοντέλα που θα δούμε στο μέλλον.
Μέρος της ιδέας είναι η κατασκευή μελλοντικών μοντέλων που να αντικατοπτρίζουν την ελκυστική σχεδίαση των ηλεκτρικών οχημάτων που παρουσιάστηκε από την Toyota και την Lexus στο περσινό Japan Mobility Show.
Η Toyota ήδη εργάζεται σε μια επόμενη γενιά πλατφόρμας για ηλεκτρικά οχήματα που βασίζεται σε αυτά τα σχέδια και θέλει να την ενσωματώσει σε ένα μοντέλο παραγωγής της Lexus από το 2026.
Σε πρόσφατη συνέντευξη Τύπου, οι τρεις ιαπωνικές αυτοκινητοβιομηχανίες ανακοίνωσαν ότι επενδύουν στην επόμενη γενιά εσωτερικής καύσης ως βασική τεχνολογία για τη μείωση εκπομπών CO2, ακόμα και καθώς η αυτοκινητοβιομηχανία γίνεται ολοένα και πιο εξηλεκτρισμένη (Διαβάστε περισσότερα)

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης