Τελευταία Νέα
Αυτοκίνητο

Η FIAT γιορτάζει 125 χρόνια από την ίδρυση της

tags :
Η FIAT γιορτάζει 125 χρόνια από την ίδρυση της
Έχοντας ιδρυθεί στις 11 Ιουλίου του 1899, η FIAT είναι μια από τις μακροβιότερες και πιο ιστορικές μάρκες της αυτοκινητοβιομηχανίας.
Με αφορμή τη συμπλήρωση 125 χρόνων λειτουργίας, η FIAT διοργάνωσε μια μεγάλη γιορτή υπό τον τίτλο “Smiling to the Future”, στο ιστορικό σημείο “La Pista 500” που βρίσκεται στην οροφή του θρυλικού εργοστασίου Lingotto στο Τορίνο.
Σκοπός της εκδήλωσης ήταν αφενός η αναδρομή στις σημαντικότερες στιγμές αυτής της πορείας, αφετέρου η ανακοίνωση της στρατηγικής που έχει χαραχτεί για το μέλλον.
Κάτι που έγινε δια στόματος του CEO της FIAT και CMO της Stellantis, Olivier Francois.
Από την εκδήλωση δε θα μπορούσαν να λείπουν κορυφαία στελέχη της Ιταλικής χώρας και κυβέρνησης, ούτε βέβαια ο Πρόεδρος της Stellantis, John Elkann, ή ο CEO Carlos Tavares.
Η FIAT ξεκίνησε την πορεία της στις 11 Ιουλίου του 1899 στο Τορίνο, με την ίδρυση της “Società Anonima Fabbrica Italiana di Automobili – Torino”.
Από τότε μέχρι και σήμερα εκατομμύρια μοντέλα της εταιρείας έχουν κυλίσει τους τροχούς τους σε κάθε γεωγραφικό μήκος και πλάτος του πλανήτη, έχοντας αφήσει ανεξίτηλο αποτύπωμα γεμάτο πρωτοπορία, στιλ και εμπορικές επιτυχίες (διαβάστε περισσότερα)

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης