Τελευταία Νέα
Αυτοκίνητο

ADAC: Τα καλύτερα ηλεκτρικά αυτοκίνητα για γρήγορα ταξίδια

tags :
ADAC: Τα καλύτερα ηλεκτρικά αυτοκίνητα για γρήγορα ταξίδια
Όταν λέμε γρήγορο ταξίδι με ηλεκτρικό δεν αναφερόμαστε στην ταχύτητα με την οποία κινείται κανείς, αλλά με την ταχύτητα που φορτίζει το αυτοκίνητο του.
Κάτι που μειώνει τον χρόνο αναμονής και που σορτάρει την διάρκεια του ταξιδιού. Οι κατασκευαστές ηλεκτρικών αυτοκινήτων παρέχουν συχνά αισιόδοξα νούμερα σχετικά με την αυτονομία και τη δυνατότητα ταχείας φόρτισης των οχημάτων τους.
Οι μετρήσεις που πραγματοποιεί ο ADAC (Allgemeiner Deutscher Automobil-Club), η πασίγνωστη γερμανική λέσχη αυτοκινήτου στο κόσμο, στα τεστ ηλεκτρικών αυτοκινήτων είναι πιο ρεαλιστικές και μπορούν να δώσουν μια εικόνα στους καταναλωτές να επιλέξουν το κατάλληλο μοντέλο για τις ανάγκες τους.
Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα αντιμετωπίζουν προκλήσεις στις μεγάλες αποστάσεις, καθώς η αυτονομία τους μειώνεται σημαντικά στις υψηλές ταχύτητες και η φόρτιση της μπαταρίας διαρκεί περισσότερο σε σύγκριση με τον ανεφοδιασμό ενός συμβατικού αυτοκινήτου.
Το γεγονός αυτό, μαζί με το υψηλότερο κόστος αγοράς, αποτρέπει πολλούς οδηγούς από τη μετάβαση σε ηλεκτρικά οχήματα.
Ωστόσο, η τεχνολογία και η αυτονομία των ηλεκτρικών αυτοκινήτων βελτιώνονται συνεχώς.
Παρά τις βελτιώσεις, οι καταναλωτές παραμένουν επιφυλακτικοί λόγω των ανακριβειών στις ανακοινώσεις των κατασκευαστών σχετικά με την αυτονομία και την κατανάλωση ενέργειας.
Επιπλέον, οι πληροφορίες για τη μέγιστη ισχύ φόρτισης δεν αντανακλούν πάντα την πραγματικότητα, καθώς η ισχύς φόρτισης μπορεί να διαφέρει ανάλογα με την κατάσταση της μπαταρίας και τις συνθήκες περιβάλλοντος (διαβάστε περισσότερα)

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης