Τελευταία Νέα
Αυτοκίνητο

Mercedes-Benz: Στα σκαριά οι ηλεκτρικές C-Class και GLC

tags :
Mercedes-Benz: Στα σκαριά οι ηλεκτρικές C-Class και GLC
Η Mercedes-Benz επιβεβαίωσε το λανσάρισμα μιας πλήρως ηλεκτρικής έκδοσης της C-Class μέσα στο 2026, η οποία θα λανσαριστεί παράλληλα με μία νέα ηλεκτρική GLC.
Κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης για τα οικονομικά αποτελέσματα του δεύτερου τριμήνου του 2024, ο διευθύνων σύμβουλος της Mercedes-Benz, Ola Källenius, ανέφερε ότι τα νέα ηλεκτρικά μοντέλα θα βασίζονται στη νέα πλατφόρμα MB.EA και θα τοποθετούνται στη λεγόμενη κατηγορία «core luxury», την οποία εκπροσωπούν σήμερα μοντέλα όπως η CLE και η E-Class.
Παράλληλα, η σειρά «entry-level» της μάρκας θα περιοριστεί στα CLA, GLA και GLB, τα οποία θα βασίζονται στη νέα πλατφόρμα MMA.
Η νέα γενιά της CLA θα κυκλοφορήσει πρώτη το 2025, έχοντας ήδη προαναγγελθεί μέσω μιας ιδέας στο περσινό Σαλόνι Αυτοκινήτου του Μονάχου.
Η Mercedes-Benz σχεδιάζει να αυξήσει «σημαντικά» τις τιμές των entry-level μοντέλων, με στόχο τη βελτίωση της κερδοφορίας τους.
Παράλληλα, σκοπεύει να αυξήσει το μερίδιο των πολυτελών μοντέλων υψηλής ποιότητας, όπως τα μοντέλα επιδόσεων AMG και η G-Class, κατά 60% (διαβάστε περισσότερα)

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης