Τελευταία Νέα
Αυτοκίνητο

Ανθρωποειδή ρομπότ και τεχνητή νοημοσύνη αντικαθιστούν τα ανθρώπινα χέρια

tags :
Ανθρωποειδή ρομπότ και τεχνητή νοημοσύνη αντικαθιστούν τα ανθρώπινα χέρια
Στην εποχή μας, η τεχνολογία των ρομπότ έχει προχωρήσει σε τέτοιο βαθμό που η ενσωμάτωσή τους στην καθημερινότητα και την εργασία είναι πλέον πραγματικότητα
Στο εργοστάσιο της BMW στο Spartanburg, οι εργαζόμενοι καλωσορίζουν τον πρώτο αυτόνομο ανθρωποειδή ρομπότ, ονόματι Figure 02, ο οποίος συμμετέχει δοκιμαστικά στην παραγωγή αυτοκινήτων.
Η BMW, σε συνεργασία με την εταιρεία ρομποτικής Figure, δοκιμάζει για πρώτη φορά ανθρωποειδή ρομπότ στην παραγωγή αυτοκινήτων.
Το ρομπότ αναλαμβάνει την τοποθέτηση μεταλλικών κομματιών σε ειδικές βάσεις στον τομέα του αμαξώματος.
Αυτή η διαδικασία απαιτεί ακρίβεια και δεξιότητα, καθώς και τη δυνατότητα να επαναλαμβάνεται πολλές φορές χωρίς σφάλματα.
Ο Figure 02 διαθέτει εξαιρετικά ανεπτυγμένες ικανότητες, που τον καθιστούν κατάλληλο για σύνθετες και κουραστικές εργασίες.
Πρόκειται για ένα ρομπότ που διαθέτει χέρια που μοιάζουν και λειτουργούν όπως τα ανθρώπινα, επιτρέποντάς του να εκτελεί εργασίες με μεγάλη ακρίβεια και συντονισμό.
Σύμφωνα με την εταιρεία Figure, το ρομπότ είναι εξοπλισμένο με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας σε κάμερες, μικρόφωνα και αισθητήρες, καθώς και τριπλάσια επεξεργαστική ισχύ σε σύγκριση με τα προηγούμενα μοντέλα (Διαβάστε περισσότερα)

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης