Τελευταία Νέα
Αυτοκίνητο

Επίσημα ο Adrian Newey στην Aston Martin F1

Επίσημα ο Adrian Newey στην Aston Martin F1
Ο Newey θα ηγηθεί του σχεδιασμού του αυτοκινήτου για το 2026, το οποίο θα συμμορφώνεται με τους νέους τεχνικούς κανονισμούς που θα ισχύουν τότε
Η Aston Martin Formula 1 ανακοίνωσε επίσημα ότι απέκτησε τον Adrian Newey, τον θρυλικό σχεδιαστή της F1, ο οποίος θα αναλάβει ρόλο ως Managing Technical Partner από το 2025, ενώ παράλληλα θα γίνει και μέτοχος της ομάδας και της εταιρίας.
Ο Newey θα ηγηθεί του σχεδιασμού του αυτοκινήτου για το 2026, το οποίο θα συμμορφώνεται με τους νέους τεχνικούς κανονισμούς που θα ισχύουν τότε.
Η απόκτηση του Adrian Newey από την Aston Martin αποτελεί μια από τις πιο εντυπωσιακές μεταγραφές στη Formula 1 τα τελευταία χρόνια.
Ο Newey, με μακρά και επιτυχημένη καριέρα στη Formula 1, είναι γνωστός για την ικανότητά του να σχεδιάζει νικηφόρα μονοθέσια. Οι επιτυχίες του με τις ομάδες Williams, McLaren και Red Bull τον έχουν καθιερώσει ως τον κορυφαίο σχεδιαστή στη σύγχρονη ιστορία του αθλήματος, και η συνεισφορά του σε αυτές τις ομάδες έχει οδηγήσει σε 12 τίτλους οδηγών και 13 τίτλους κατασκευαστών.
Η πορεία του Newey στη Formula 1: Ο Adrian Newey ξεκίνησε την καριέρα του στη Formula 1 τη δεκαετία του 1980 και γρήγορα απέκτησε φήμη ως εξαιρετικός σχεδιαστής, με μονοθέσια που χαρακτηρίζονταν από καινοτόμες αεροδυναμικές λύσεις. Με τη Williams, σχεδίασε τα μονοθέσια που έφεραν την ομάδα σε κυρίαρχη θέση στις αρχές της δεκαετίας του 1990, οδηγώντας σε τίτλους για οδηγούς όπως ο Nigel Mansell και ο Alain Prost. Στη συνέχεια, συνεργάστηκε με τη McLaren, όπου συνέβαλε στις επιτυχίες του Mika Häkkinen (διαβάστε περισσότερα)

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης