Τελευταία Νέα
Αυτοκίνητο

GP Αζερμπαϊτζάν: Νικητής ο Piastri μετά από μάχη με τον Leclerc – Πήρε κεφάλι η McLaren στο κατασκευαστών

GP Αζερμπαϊτζάν: Νικητής ο Piastri μετά από μάχη με τον Leclerc – Πήρε κεφάλι η McLaren στο κατασκευαστών
Ο Oscar Piastri της McLaren κατάφερε να σημειώσει τη δεύτερη νίκη στην καριέρα του στη Formula 1, στο Grand Prix του Αζερμπαϊτζάν, αφού προσπέρασε και στη συνέχεια κράτησε πίσω του τον poleman Charles Leclerc
Ο George Russell της Mercedes συμπλήρωσε το βάθρο μετά από ένα δραματικό ατύχημα στους τελευταίους γύρους, στο οποίο ενεπλάκησαν οι Sergio Perez και Carlos Sainz.
Ο Leclerc είχε κερδίσει την τέταρτη συνεχόμενη pole position στο Μπακού και φαινόταν έτοιμος να τη μετατρέψει επιτέλους σε μια νίκη στον γρήγορο αυτόν δρόμο-πρωτάθλημα.
Ο οδηγός της Ferrari διατήρησε την πρωτοπορία στην εκκίνηση από τον Piastri, ενώ ο Sergio Perez της Red Bull προσπέρασε τη δεύτερη Ferrari του Carlos Sainz για την τρίτη θέση.
Ο παγκόσμιος πρωταθλητής Max Verstappen ακολούθησε το παράδειγμα του ομόσταυλού του στη Red Bull, προσπερνώντας από την εσωτερική τον George Russell της Mercedes για την πέμπτη θέση.
Με τη στρατηγική του ενός pit stop, με την επερχόμενη χρήση των μεσαίων και σκληρών ελαστικών, ο Leclerc δημιούργησε μια διαφορά έξι δευτερολέπτων από τον Piastri και τον Perez, ενώ ο Verstappen διαμαρτυρόταν για τη συμπεριφορά του αυτοκινήτου του και δυσκολευόταν να κρατήσει τον Sainz στην πέμπτη θέση (Διαβάστε περισσότερα)

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης