Τελευταία Νέα
Αυτοκίνητο

Είναι υψηλό το κόστος επισκευής των ηλεκτρικών αυτοκινήτων;

Είναι υψηλό το κόστος επισκευής των ηλεκτρικών αυτοκινήτων;
Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη της Dekra και του ινστιτούτου Ipsos, πάνω από τους μισούς Γερμανούς οδηγούς πιστεύουν ότι οι επισκευές στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι πιο δαπανηρές σε σχέση με τα αυτοκίνητα με κινητήρα εσωτερικής καύσης
Ωστόσο, μια πιο λεπτομερής ανάλυση των πραγματικών ζημιών και των σχετικών επισκευών αποκαλύπτει ότι οι διαφορές στο κόστος δεν είναι τόσο μεγάλες όσο πιστεύουν πολλοί.
Η Dekra, αφού ανέλυσε πάνω από 200.000 περιστατικά ζημιών, διαπίστωσε ότι οι επισκευές στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι κατά μέσο όρο ελαφρώς πιο ακριβές. Αυτή η διαφορά όμως δεν είναι τόσο μεγάλη.
Σύμφωνα με τον Bernd Gruninger, πραγματογνώμονα της Dekra, η σύγκριση μεταξύ ηλεκτρικών και συμβατικών αυτοκινήτων μπορεί να θεωρηθεί εν μέρει δικαιολογημένη. Και αυτό επειδή τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι γενικά πιο σύγχρονα και πολύπλοκα και συχνά εξοπλισμένα με προηγμένα συστήματα υποβοήθησης, τα οποία ανεβάζουν το κόστος επισκευής, όπως αναφέρει και η ιστοσελίδα firmenauto.de.
Για να γίνει μια πιο ακριβής σύγκριση, η Dekra εξέτασε αυτοκίνητα ηλικίας έως τριών ετών.
Σε αυτή την κατηγορία, το κόστος επισκευής στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα ήταν περίπου 10% υψηλότερο σε σχέση με τα συμβατικά. Ωστόσο, το ποσοστό αυτό είναι πολύ μικρότερο από τις διαφορές του 30% ή 40% που συχνά αναφέρονται στον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας  (Διαβάστε περισσσότερα)

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης