Τελευταία Νέα
Αυτοκίνητο

GP Μεξικού: Ο Carlos Sainz επικράτησε, στο βάθρο οι Norris και Leclerc

tags :
GP Μεξικού: Ο Carlos Sainz επικράτησε, στο βάθρο οι Norris και Leclerc
Ο Carlos Sainz κατέκτησε τη δεύτερη νίκη του στη φετινή σεζόν, μετά από έναν θεαματικό αγώνα στον οποίο κράτησε τον έλεγχο από την αρχή μέχρι το τέλος.
Ο Lando Norris της McLaren τερμάτισε δεύτερος, ενώ ο Max Verstappen, ο οποίος δέχθηκε ποινές συνολικής διάρκειας 20 δευτερολέπτων, κατέληξε στην έκτη θέση.
Ο αγώνας ξεκίνησε δυνατά, με τον Verstappen να παίρνει την πρωτοπορία από τον Sainz στην πρώτη στροφή, αναγκάζοντας τον οδηγό της Ferrari να βγει εκτός πίστας για να αποφύγει την επαφή.
Ωστόσο, ο Sainz επανήλθε γρήγορα και, μετά από μερικούς γύρους, κατάφερε να ανακτήσει την πρώτη θέση, αξιοποιώντας το DRS για να προσπεράσει τον Verstappen στην πρώτη στροφή μετά την επανεκκίνηση του αγώνα.
Στη συνέχεια ακολούθησε μία σύγκρουση μεταξύ των Alex Albon και Yuki Tsunoda στην πρώτη στροφή, που έφερε στην πίστα το αυτοκίνητο ασφαλείας.
Ο Albon βρέθηκε συμπιεσμένος ανάμεσα στον Tsunoda και τον Pierre Gasly, με τον Tsunoda να καταλήγει στον τοίχο και τον Albon να αποσύρεται με ζημιά στο μπροστινό αριστερό ελαστικό του.
Με την επανεκκίνηση, ο Sainz πίεσε για δύο γύρους τον Verstappen, πριν βρει την ευκαιρία να περάσει μπροστά του με τη βοήθεια του DRS.
Ο Ολλανδός βρέθηκε τότε υπό πίεση από τον Norris, με τον οποίο είχε δύο επεισοδιακές επαφές.
Στην πρώτη προσπάθεια του Norris να τον προσπεράσει, ο Verstappen τον έβγαλε εκτός πίστας στην τέταρτη στροφή, ενώ αργότερα, στη στροφή 7, ο Verstappen έκανε μια επιθετική κίνηση που οδήγησε σε ακόμα μία επαφή, βγάζοντας και τους δύο εκτός αγωνιστικής γραμμής.
Οι ενέργειες αυτές κόστισαν στον Verstappen δύο ποινές των 10 δευτερολέπτων, οι οποίες τον έριξαν εκτός μάχης για τη νίκη (διαβάστε περισσότερα)

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης