Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Η Lockheed Martin αλλάζει την αεροναυτική βιομηχανία με ένα συμπαγή αντιδραστήρα πυρηνικής σύντηξης

tags :
Η Lockheed Martin αλλάζει την αεροναυτική βιομηχανία με ένα συμπαγή αντιδραστήρα πυρηνικής σύντηξης
Η Lockheed Martin αλλάζει την αεροναυτική βιομηχανία με ένα συμπαγή αντιδραστήρα πυρηνικής σύντηξης
Η Lockheed Martin έχει κρυφά αναπτύξει ένα συμπαγή αντιδραστήρα πυρηνικής σύντηξης που θα μπορούσε να χωρέσει σε ένα μαχητικό αεροσκάφος, κάτι που ενδέχεται να αλλάξει πλήρως σκηνικό.
Η Lockheed Martin έλαβε πρόσφατα ένα δίπλωμα ευρεσιτεχνίας που σχετίζεται με το σχεδιασμό για έναμ πλήρως συμπαγή αντιδραστήρα σύντηξης.
Η τεχνολογία της πυρηνικής σύντηξης θα μπορούσε να φέρει επανάσταση στην αεροναυτική βιομηχανία και τελικά να ξεκινήσει η κβαντικό άλμα από τα ορυκτά καύσιμα σε συμπαγείς αντιδραστήρες σύντηξης.
Το πρωτότυπο σύστημα θα έχει το μέγεθος ενός κανονικού κοντέινερ, αλλά ικανό να παράγει αρκετή ενέργεια για να τροφοδοτήσει 80.000 κατοικίες ή ένα αεροπλανοφόρο τύπου Νίμιτς-class.
Η πυρηνική σύντηξη είναι η ίδια διαδικασία του τι συμβαίνει με το αέριο υδρογόνου στον πυρήνα του Ήλιου.
Το αέριο υδρογόνου συμπιέζεται σε τέσσερις πυρήνες υδρογόνου που συνδυάζονται για να σχηματίσουν ένα άτομο ηλίου. Έτσι δημιουργείται η πυρηνική σύντηξη.
Η Lockheed σε ανακοίνωσή της τονίζει ότι "η ιδέα μας επιδιώκει να μιμηθεί τη διαδικασία σε ένα συμπαγές μαγνητικό δοχείο και να απελευθερώσει ενέργεια με ελεγχόμενο τρόπο για να παράγει ενέργεια".



Όσο μικρότερο είναι το μέγεθος της συσκευής, τόσο πιο εύκολο είναι να δημιουργηθεί δυναμική και να αναπτυχθεί πιο γρήγορα.
Με την πρόοδο της τεχνολογίας, το μέγεθος του αντιδραστήρα σύντηξης θα συρρικνώνεται.
Η Lockheed ανέφερε ότι ο αντιδραστήρας θα μπορούσε να είναι έτοιμος να εξοπλίσει  «ένα αεροσκάφος, πλοίο, τρένο, διαστημόπλοιο, ή υποβρύχιο».




Μια πυρηνική σύντηξη σε ένα μαχητικό αεροσκάφος είναι βέβαιο ότι θα αλλάξει το παιχνίδι στη γεωπολιτική σκακιέρα, για την επόμενη παγκόσμια σύρραξη...



















www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης