Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Κινέζοι χάκερ ανακάλυψαν το «Sea Dragon» το νέο μυστικό όπλο των ΗΠΑ

tags :
Κινέζοι χάκερ ανακάλυψαν το «Sea Dragon» το νέο μυστικό όπλο των ΗΠΑ
Κινέζοι χάκερ ανακάλυψαν το «Sea Dragon» το νέο μυστικό όπλο των ΗΠΑ
Το νέο «Sea Dragon» είναι ένα μυστικό όπλο που αναπτύσσεται από την κυβέρνηση των ΗΠΑ και μια εταιρία της αμυντικής βιομηχανίας που δεν έχει γνωστοποιηθεί.
Το όπλο λέγεται ότι είναι σε θέση να δώσει στα υποβρύχια των ΗΠΑ μια «σημαντική ικανότητα στόχευσης» εναντίον εχθρικών πλοίων.
Το προηγουμένως άγνωστο όπλο, που ονομάστηκε «Sea Dragon», είναι πιθανότατα μια νέα έκδοση ενός ευέλικτου πυραύλου εναέριας άμυνας ικανού να εκτοξεύεται κατά εχθρικών πλοίων.
Η Washington Post σε δημοσίευμά της αναφέρει ότι οι Κινέζοι χάκερ παραβίασαν τους υπολογιστές μιας αμυντικής εταιρίας που έχει συμβόλαιο με το Ναυτικό των ΗΠΑ και έκλεψαν 614 gigabytes δεδομένων.
Τα κλεμμένα δεδομένα αφορούσαν το Naval Undersea Warfare Center, το οποίο διεξάγει έρευνα και ανάπτυξη σε υποβρύχια στρατιωτικά συστήματα.
Σύμφωνα με την Washington Post τα κλεμμένα στοιχεία περιλαμβάνουν «δεδομένα σημάτων και αισθητήρων, πληροφορίες υποβρυχίων ραδιοφωνικών σημάτων σχετικά με κρυπτογραφικά συστήματα και τη βιβλιοθήκη ηλεκτρονικού πολέμου του υποβρυχίου ανάπτυξης του Πολεμικού Ναυτικού».
Η επίθεση των κινέζων χάκερ οδήγησε στην ανακάλυψη του νέου πολεμικού όπλου των ΗΠΑ, του Sea Dragon.
Η Washington Post περιέγραψε το «Sea Dragon» ως υπερηχητικό αντιπυραυλικό πύραυλο που εκτοξεύεται από υποβρύχια.
Το «Sea Dragon» θα είναι έτοιμο για υπηρεσία το 2020.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης