Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Celik (Τουρκία): Σκανδαλώδης απόφαση ΣτΕ - H Αθήνα προστατεύει τους εχθρούς μας

tags :
Celik (Τουρκία): Σκανδαλώδης απόφαση ΣτΕ - H Αθήνα προστατεύει τους εχθρούς μας
Το ΣτΕ χορήγησε άσυλο σε έναν από τους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς
Την οργισμένη αντίδραση της Άγκυρας προκάλεσε η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας να χορηγήσει άσυλο σε ένα από τους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς που διέφυγαν στη χώρα μας μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα τον Ιούλιο του 2016.
Ο εκπρόσωπος του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπυξης (ΑΚΡ), Omer Clik, δήλωσε ότι «Το Ανώτατο Δικαστήριο στην Ελλάδα αποφάσισε να παρέχει άσυλο σε αυτούς που κατέφυγαν στη χώρα μετά το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου. Είναι μία σκανδαλώδης απόφαση που προστατεύει τους εχθρούς της Τουρκίας».
Ο Suleyman Ozkaynakci είναι ο πρώτος εκ των «8» Τούρκων στρατιωτικών, η υπόθεση του οποίου τελεσιδίκησε σε πιλοτική δίκη στο ΣτΕ και συνεπώς είναι ο πρώτος που μπορεί να λάβει ταξιδιωτικά έγγραφα για να μεταβεί σε άλλο κράτος.
Μεταξύ άλλων, στην απόφασή της η Ολομέλεια αναφέρει: «Από κανένα αξιόπιστο αποδεικτικό στοιχείο δεν προέκυψε ότι ο Τούρκος αξιωματικός υπήρξε μέλος της Φετουλαχιστικής τρομοκρατικής οργάνωσης στην οποία η τουρκική κυβέρνηση αποδίδει τον σχεδιασμό και την διάπραξη του πραξικοπήματος ή εν πάση περιπτώσει εγνώριζε την οργάνωσή του».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης