Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Η Ταϊβάν προχωρά σε στρατιωτική άσκηση στα νησιά Spratly - Προετοιμάζεται για πιθανή κινεζική εισβολή

tags :
Η Ταϊβάν προχωρά σε στρατιωτική άσκηση στα νησιά Spratly - Προετοιμάζεται για πιθανή κινεζική εισβολή
H Ταϊπέι πραγματοποιεί στρατιωτικές ασκήσεις, προετοιμάζεται για στρατιωτική εισβολή από την Κίνα
Η Κίνα φέρεται να προετοιμάζεται για στρατιωτική εισβολή στην Ταϊβάν το 2020.
Για να αντιμετωπίσει την απειλή, η Ταϊπέι πραγματοποιεί στρατιωτικές ασκήσεις.
Ο τελευταίος γύρος ασκήσεων θα ξεκινήσει τον επόμενο μήνα.
Οι ένοπλες δυνάμεις της Ταϊβάν σχεδιάζουν μια τριήμερη στρατιωτική άσκηση στο νησί Taiping στα έντονα αμφισβητούμενα ύδατα της Θάλασσας της Νότιας Κίνας για να επιδείξουν την κυριαρχία τους στα νησιά Spratly - μια κίνηση που θα προκαλέσει οργή στην Κίνα και ίσως και στο Βιετνάμ.



Σύμφωνα με την εφημερίδα South China Morning Post, η άσκηση προγραμματίζεται από τις 21 έως τις 23 Νοεμβρίου, αναμένεται να αναστατώσει το Πεκίνο, το οποίο έχει επίσης διεκδικήσει τα Spratlys.
«Η διεκδίκηση της κυριαρχίας του Πεκίνου στα νησιά Spratlys είναι εξυπηρετεί την ενίσχυση της κυριαρχίας της  Κίνας στην περιοχή, δεδομένου ότι το Πεκίνο θεωρεί την Ταϊβάν μέρος της Κίνας, δήλωσε ο Wang Kung-yi καθηγητής πολιτικών επιστημών στο Κινεζικό Πολιτιστικό Πανεπιστήμιο της Ταϊπέι.
Η Ακτοφυλακή της Ταϊβάν δήλωσε ότι η άσκηση θα περιλαμβάνει αληθινά πυρά με βαριά όπλα.
Η άσκηση θα πραγματοποιηθεί εντός μιας περιοχής πέντε ναυτικών μιλίων της Taiping, αποσκοπεί στη διαφύλαξη της ακεραιότητας της επικράτειας της Ταϊβάν και στην αποτροπή μιας εισβολής από την Κίνα.
Η Θάλασσα της Νότιας Κίνας είναι μια έντονα αμφισβητούμενη οικονομική ζώνη και επικαλύπτει τις θαλάσσιες απαιτήσεις του Μπρουνέι, της Κίνας, της Ταϊβάν, της Μαλαισίας, της Ινδονησίας, των Φιλιππίνων και του Βιετνάμ.
Περίπου 5 τρισεκατομμύρια δολάρια παγκόσμιων εμπορικών ροών μέσω της περιοχής ετησίως, τα οποία οι ΗΠΑ και η Αυστραλία επιθυμούν να παραμείνουν τα θαλάσσια κανάλια διεθνών υδάτων και έχουν δρομολογήσει επιχειρήσεις «ελεύθερης ναυσιπλοΐας» στην περιοχή.



Δύο αμερικανικές φρεγάτες διέσχισαν το Στενό της Ταϊβάν τη Δευτέρα (22/10) , σε μια προσπάθεια να επιδεινώσουν την Κίνα εν μέσω των αυξημένων εντάσεων εμπορικού πολέμου με το Πεκίνο.
Το USS Curtis Wilbur και το USS Antietam, «πραγματοποίησαν τακτική διαμετακόμιση για να επιδείξουν τη δέσμευση των ΗΠΑ "να ελευθερώσουν και να ανοίξουν το Ινδο-Ειρηνικό», δήλωσε ο συνταγματάρχης Rob Manning.
Αυτή ήταν η τρίτη επιχείρηση «ελεύθερης πλοήγησης» από αμερικανικές φρεγάτες το δεύτερο εξάμηνο του 2018.
Πολλά κινεζικά πολεμικά πλοία ακολούθησαν τα δύο πλοία των ΗΠΑ κατά τη διάρκεια της διαμετακόμισης, αξιωματούχοι της άμυνας είπαν στο CNN.
Φαίνεται ότι η Ταϊβάν έχει καλό λόγο να προετοιμαστεί για μια κινεζική εισβολή.
Αναλυτές ανέφεραν στην South China Morning Post ότι η προσπάθεια του Πεκίνου για αύξηση της στρατιωτικής ετοιμότητας και υπεράσπιση της πολιτικής «one China», αποκαλύφθηκε σε ένα έγγραφο που διέρρευσε, διευκρινίζοντας ότι το Πεκίνο έχει μυστικό σχέδιο να εισβάλει στην Ταϊβάν μέχρι το 2020.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης