Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Ξεκινά και η μαζική παραγωγή του πρώτου τουρκικού βαρέως άρματος μάχης

Ξεκινά και η μαζική παραγωγή του πρώτου τουρκικού βαρέως άρματος μάχης
Τουρκία: Ως «ορόσημο» χαρακτηρίζεται η συμφωνία που υπογράφηκε  για τη μαζική παραγωγή του πρώτου εγχώρια κατασκευασμένου βαρέως άρματος μάχης
Ως «ορόσημο» χαρακτηρίζεται από το τουρκικό πρακτορείο Anadolu, η συμφωνία που υπογράφηκε σήμερα (9/11) για τη μαζική παραγωγή του πρώτου εγχώρια κατασκευασμένου βαρέως άρματος μάχης.
Η Γραμματεία Αμυντικής Βιομηχανίας και η BMC υπέγραψαν τα συμβόλαια για το ALTAY, το πρώτο τεθωρακισμένο της χώρας, που θα είναι έτοιμο σε 18 μήνες και θα παραδοθεί στις Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις
Το συμβόλαιο προβλέπει τη μαζική παραγωγή και υποστήριξη με ανταλλακτικά για 250 άρματα.
Βάσει της συμφωνίας με τη BMC, η εταιρεία θα παράγει αρχικά 40 τανκ Altay, το πρώτο εκ των οποίων θα παραδοθεί στον στρατό σε διάστημα 18 μηνών, σύμφωνα με την παρουσίαση της Διεύθυνσης Αμυντικής Βιομηχανίας της τουρκικής κυβέρνησης (SSB) κατά τη διάρκεια της τελετής υπογραφής.
Αξιωματούχοι που παρέστησαν στην τελετή απέφυγαν να πουν πόσο θα κοστίσει το σχέδιο.
Μαζί με τη BMC, στο εγχείρημα θα εμπλακούν μεταξύ άλλων τουρκικές εταιρείες όπως η Roketsan, η Aselsan, η ΜΚΕ και η Havelsan.
H BMC υπέγραψε επίσης μια συμφωνία με την SSB τον Ιούνιο για την κατασκευή ντιζελοκίνητων μηχανών και άλλων συστημάτων για τα άρματα μάχης Altay.
Το πρωτότυπο του άρματος μάχης το ανέπτυξε η κατασκευάστρια εταιρεία στρατιωτικών οχημάτων Otokar.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος της BMC Ετέμ Σαντζάκ είπε ότι μια ξένη εταιρεία θα αναλάβει συμβουλευτικό ρόλο στο σχέδιο, χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.
Η BMC έχει κοινοπραξία με τη γερμανική Rheinmetall.
Την ίδια ώρα, ο Ισμαήλ Ντεμίρ, ο επικεφαλής της SSB, σημείωσε μιλώντας σε δημοσιογράφους ότι οι κινητήρες δεν θα είναι έτοιμοι για την πρώτη ομάδα των τανκ, προσθέτοντας ότι αυτά τα άρματα μάχης αναμένεται να λειτουργήσουν με γερμανικούς κινητήρες, αν και η Τουρκία έχει εναλλακτικά σχέδια εάν η Γερμανία δεν τους παράσχει.


 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης