Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Kalin (εκπρόσωπος Erdogan): Πιθανή η αγορά πυραυλικών συστημάτων Patriot, εάν υπάρξει καλή προσφορά από τις ΗΠΑ

Kalin (εκπρόσωπος Erdogan): Πιθανή η αγορά πυραυλικών συστημάτων Patriot, εάν υπάρξει καλή προσφορά από τις ΗΠΑ
Αναφερόμενος στην αγορά του ρωσικού συστήματος S-400, ο προεδρικός εκπρόσωπος της Τουρκίας τόνισε ότι η χώρα «δε χρειάζεται να εκπληρώσει τις ανάγκες της από μία μόνο πηγή»
Στο γεγονός ότι η Τουρκία θα μπορούσε να αγοράσει το αμερικανικό σύστημα πυραύλων MIM-104 Patriot, αναφέρθηκε ο προεδρικός εκπρόσωπος της χώρας, Ibrahim Kalin, εφόσον υπάρξει μία καλή προσφορά από την πλευρά της Ουάσιγκτον.
Ειδικότερα, ο εκπρόσωπος του Τούρκου προέδρου, Tayyip Erdogan, δήλωσε ότι «η Τουρκία θα μπορούσε να αγοράσει πυραύλους Patriot», ενώ παράλληλα αναφέρθηκε και στην αγορά του ρωσικού συστήματος S-400, τονίζοντας ότι «η Τουρκία δε χρειάζεται να εκπληρώσει τις ανάγκες της από μία μόνο πηγή, καθώς είναι μία μεγάλη χώρα».
Παράλληλα, ο ίδιος πρόσθεσε ότι «εάν υπήρχε μία καλή προσφορά, η Τουρκία θα αξιολογούσε σοβαρά την αγορά (των Patriots), καθώς και μία πιθανή κοινή παραγωγή και μεταφορά τεχνολογίας».
Σημειώνεται ότι νωρίτερα εντός του έτους, οι Ηνωμένες Πολιτείες είχαν δηλώσει ότι θα επιβάλουν κυρώσεις στην Τουρκία εάν προχωρήσει στην αγορά του S-400 από τη Ρωσία, με την αμερικανική Γερουσία να αναστέλλει την παράδοση των αμερικανωικών F-35 στην Άγκυρα.
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Τουρκίας είχε καταστήσει σαφές ότι η Άγκυρα δεν πρόκειται να αναζητήσει την άδεια από οποιαδήποτε χώρα για την αγορά του συστήματος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης