Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

«Πόλεμος» Ελλάδας - Τουρκίας... στα λόγια - Akar: Θα υπερασπιστούμε τη «γαλάζια πατρίδα» μας - Καμμένος: Θα τσακίσουμε όποιον τολμήσει να απειλήσει την Ελλάδα

tags :
«Πόλεμος» Ελλάδας - Τουρκίας... στα λόγια - Akar: Θα υπερασπιστούμε τη «γαλάζια πατρίδα» μας - Καμμένος: Θα τσακίσουμε όποιον τολμήσει να απειλήσει την Ελλάδα
Μπαράζ τουρκικών προκλήσεων και αερομαχίες στο Αιγαίο ύστερα από το μήνυμα Αποστολάκη (ΓΕΕΘΑ)
(upd 7) Κλιμακώνει η Τουρκία τις προκλήσεις της ύστερα από το σαφές μήνυμα που έστειλαν χθες τόσο ο Έλληνας αρχηγός ΓΕΕΘΑ, ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης, ο οποίος προειδοποίησε πως «αν οι Τούρκοι ανέβουν σε βραχονησίδα, θα την ισοπεδώσουμε» όσο και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Π. Καμμένος, ο οποίος τόνισε ότι «θα συντριβεί εκείνος που δεν θα σεβαστεί την εθνική μας κυριαρχία».
Η αντίδραση από την Τουρκία δεν άργησε να έρθει.
Σε δηλώσεις του ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Hulusi Akar υποστήριξε πως η Τουρκία δεν προτίθεται να υποχωρήσει από τα δικαιώματα της σε Αιγαίο και Μεσόγειο και ότι θα κάνει τα πάντα για να υπερασπιστεί τη «γαλάζια πατρίδα» της.
«Κάνουμε όλες τις προσπάθειες για να προστατεύσουμε τη «γαλάζια πατρίδα μας».
Δεν υπάρχει περίπτωση να υποχωρήσουμε από τα δικαιώματα της χώρας και του λαού μας.
Είμαστε υπέρ της ειρήνης και των σχέσεων καλής γειτονίας.
Όμως στο Αιγαίο, στην Μεσόγειο δεν υπάρχει περίπτωση να υποχωρήσουμε από τα δικαιώματα του λαού μας, της Τουρκικής Δημοκρατίας και της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου.
Έχουμε λάβει όλα τα μέτρα για να υποστηρίξουμε τα δικαιώματα μας.
Δεν επιτρέπουμε κανένα τετελεσμένο και δεν θα επιτρέψουμε κανένα τετελεσμένο» φέρεται να δήλωσε ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας.
Είχαν προηγηθεί οι δηλώσεις του Umit Yalim πρώην γραμματέα ΓΕΕΘΑ στην κυβέρνηση Erdogan την περίοδο 2009 -2010 σε τουρκικά κανάλια, ο οποίος επανέλαβε την ευφάνταστη θεωρία του για τα 18 ελληνικά νησιά που θα έπρεπε σήμερα να ανήκουν στην Τουρκία.
«Θάσος, Σαμοθράκη, Χίος, Λέσβος, Σάμος, Λειψοί, Αρκοί είναι δική μας κυριαρχία, έχουμε παραχωρήσει… δικαίωμα χρήσης» υποστηρίζει ο Yalim, ο οποίος μάλιστα λέει ότι μόλις το ένα τέταρτο της Κρήτης ανήκει στην Ελλάδα καθώς τα υπόλοιπα τρία τέταρτα ανήκουν σε Βουλγαρία, Σερβία και Μαυροβούνιο.
Πέρα όμως από τις αερολογίες αυτές, ο Τουρκικός Τύπος υποδέχεται τις χθεσινές δηλώσεις του Έλληνα αρχηγού ΓΕΕΘΑ κάνοντας λόγο για θρασύτατες δηλώσεις που ξεπερνούν τα όρια και δοκιμάζουν την υπομονή της Τουρκίας.

Καμμένος: Θα τσακίσουμε την Τουρκία εάν τολμήσει να απειλήσει έστω και ελάχιστα την εδαφική ακεραιότητα της Ελλάδας

Ο υπουργός Άμυνας Πανος Καμμένος δήλωσε πως «θα τσακίσουμε» και «θα συντρίψουμε» την Τουρκία εάν τολμήσει να απειλήσει έστω και ελάχιστα την εδαφική ακεραιότητα και την κυριαρχία της Ελλάδας.
«Καλό θα ήταν για αυτούς να παραμείνουν μόνο στις λεκτικές προκλήσεις» και να αποφύγουν έστω ένα «χιλιοστό κίνησης», είπε ο κυβερνητικός εταίρος στην Λέρο, υπό την σκιά δεκάδων παραβιάσεων του ελληνικού εναέριου χώρου από τουρκικά αεροσκάφη.
Ο κ. Καμμένος προσέθεσε ότι όσο είναι «όρθιοι» οι έλληνες στρατιώτες ουδείς θα επιχειρήσει να αμφισβητήσει τα δικαιώματα της χώρας.
Είχε προηγηθεί ανάρτηση του κ. Καμμένου στο Twitter ;ότι «όπως κάθε ημέρα οι πιλότοι της Πολεμικής Αεροπορίας αναχαιτίζουν αποτελεσματικά τους τούρκους ψευτοτσαμπουκάδες».
Αύριο (21/12) συνεδριάζει το Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής υπό τον αναπληρωτή ΥΠΕΞ Γιώργο Κατρούγκαλο, με κύριο αντικείμενο τις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Σκληρές αερομαχίες στο Αιγαίο – Καμμένος: Οι πιλότοι μας αναχαιτίζουν τους Τούρκους ψευτοτσαμπουκάδες

Πέρα όμως από την κλιμάκωση της πολεμικής ρητορικής, από νωρίς το πρωί καταγράφονται αερομαχίες στο Αιγαίο, πάνω από το Καστελόριζο, τις Οινούσσες και τη νήσο Παναγιά.
«Κόκκινο» χτύπησε η ένταση πάνω από το Αρχιπέλαγος μετά τις υπερπτήσεις των τουρκικών αεροσκαφών πάνω από το Καστελόριζο, τη Ρω και τις Οινούσες - 14 τουρκικά μαχητικά ήταν οπλισμένα αναφέρει το ΓΕΕΘΑ
Σε 110 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου προχώρησαν 35 τουρκικά αεροσκάφη σήμερα (20/12) σε Βορειοανατολικό Κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο, ενώ σημειώθηκαν και έξι εικονικές αερομαχίες μεταξύ ελληνικών και τουρκικών μαχητικών.
Τα τουρκικά αεροσκάφη (30 F-16, δύο F-4 και τρία CN-235) προέβησαν επίσης σε 35 παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών.
Νωρίτερα, τουρκικά μαχητικά πραγματοποίησαν και δέκα υπερπτήσεις πάνω από το Καστελόριζο, τη Ρω και τις Οινούσες.
Πιο συγκεκριμένα, μετά την διπλή πρωινή υπερπτηση στο Καστελόριζο, δύο άλλα τουρκικά μαχητικά F-16 έκαναν πέντε υπερπτήσεις πάνω από τις Οινούσσες και τη νήσο Παναγιά στο νησιωτικό σύμπλεγμα των Φούρνων, την ώρα που ακόμη ένα ζεύγος τουρκικών F-16 πετούσε ξανά πάνω από τη Μεγίστη (Καστελόριζο) και τη νήσο Ρω.
Στις 14:14, ακόμη ένας σχηματισμός δύο τουρκικών F-16 πέταξε και πάλι πάνω από το Καστελόριζο, περνώντας σε ύψος 28.000 ποδών πάνω από το νησί.
Όπως ανέφερε το ΓΕΕΘΑ 14 τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη ήταν οπλισμένα!
Το κρεσέντο των τουρκικών προκλήσεων σημειώθηκε μετά την πρωινή τοποθέτηση του υπουργού Άμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ ο οποίος υποστήριξε ότι οι Τούρκοι «θα υπερασπιστούν τη γαλάζια πατρίδα τους και δεν θα υποχωρήσουν στο Αιγαίο και στη Μεσόγειο απ'τα δικαιώματα του λαού τους».
Τα παραπάνω αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες.
«Η ΤΠΚ του Πολεμικού μας Ναυτικού ο Κυβερνήτης και το πλήρωμα μαζί με τους άλλους υπερασπιστές του Αιγαίου της ΔΑΝ Μεγίστης δένουν με τους Ακρίτες του μαγευτικού Καστελόριζου.
Σήμερα όπως κάθε ημέρα οι πιλότοι της ΠΑ αναχαιτίζουν αποτελεσματικά τους τούρκους ψευτοτσαμπουκάδες» ανέφερε σε μήνυμα του στο twitter ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Π. Καμμένος.

Ποτάμι κατά Καμμένου: Για άλλη μια φορά κραυγάζει άμετρα, προσπαθώντας ματαίως να συλλέξει ψήφους

Δριμεία επίθεση στον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Π. Καμμένο για τις δηλώσεις του σχετικά με την κήρυξη ΑΟΖ στο ανατολικό Αιγαίο τους επόμενους μήνες και τις απειλές κατά της Τουρκίας εξαπολύει το Ποτάμι, κατηγορώντας τον ότι «για άλλη μια φορά κραυγάζει άμετρα προσπαθώντας ματαίως να συλλέξει ψήφους».
«Ακόμα δεν έχει αντιληφθεί ότι τα εθνικά θέματα δεν είναι ηλεκτρονικά παιχνίδια και ότι οι «προεκλογικές του εξαγγελίες» μπορεί να δημιουργήσουν σοβαρά προβλήματα στη χώρα.
Η δική του απόφαση να μιλήσει αφελώς για κήρυξη αποκλειστικής οικονομικής ζώνης στο Καστελόριζο, χωρίς προηγούμενη συνεννόηση με την κυβέρνηση, αλλά προφανώς και με την υπόλοιπη πολιτική ηγεσία της χώρας, είναι άλλη μια ένδειξη μεγάλης απερισκεψίας» υποστηρίζει το Ποτάμι.
«Καλούμε τον Πρωθυπουργό να περιορίσει τον ανώριμο εταίρο του, ώστε να πάψει τις άσκοπες, άστοχες και εκ του ασφαλούς πολεμικές ιαχές που μειώνουν την εικόνα σοβαρότητας της Ελλάδας στο διεθνές σκηνικό.
Οι επιθετικές εξάρσεις των γειτόνων μας, που τους οδηγούν ακόμη και σε πτήσεις πάνω από ελληνικά νησιά, χωρίς την άδεια των ελληνικών αρχών πρέπει να αντιμετωπισθούν με σύνεση και αποφασιστικότητα και όχι με εθνικιστικά βεγγαλικά» υπογραμμίζει το Ποτάμι.
Υπενθυμίζεται ότι ο κ.Καμμένος ανέφερε σε δηλώσεις του από το Καστελόριζο ότι «η ΑΟΖ του Καστελλόριζου έχει ιδιαίτερη σημασία για την οικονομία της πατρίδας μας», ότι «εντός των επομένων μηνών, η ανακήρυξη της ΑΟΖ θα απελευθερώσει τη δυνατότητα απάντλησης του φυσικού αερίου για την πατρίδα μας, μεγάλων κοιτασμάτων που θα καλύψουν τις ανάγκες για τις επόμενες γενιές» ενώ παράλληλα έστειλε μήνυμα στην Τουρκία λέγοντας πως «εκείνος που δεν θα σεβαστεί την εθνική μας κυριαρχία και την εδαφική μας ακεραιότητα θα συντριβεί».

Ο εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ για τις επιθέσεις κατά του Π. Καμμένου

«Είναι θλιβερό η Ν.Δ του Μητσοτάκη και το Ποτάμι, να μην στηρίζουν την εθνική γραμμή και να επιτίθενται με ανοίκειους χαρακτηρισμούς εναντίον του υπουργού Εθνικής Άμυνας της πατρίδας μας, Πάνου Καμμένου. Ξεπεράσατε τα όρια, καθώς απερίσκεπτα δικαιολογείτε την επιθετική και προκλητική πολιτική της Τουρκίας» δήλωσε ο εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Θεόδωρος Τοσουνίδης.
«Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες απευθύνουμε έκκληση να μην δίνετε στην πολιτική αντιπαράθεση διαστάσεις τέτοιες που λειτουργούν σε βάρος των εθνικών μας συμφερόντων.
Η μεγαλύτερη ισχύς της Ελλάδας απέναντι σε όλες τις προκλήσεις είναι ένα αρραγές εθνικό μέτωπο, το οποίο και πρέπει να υπηρετούμε όλοι μας» καταλήγει στην δήλωσή του ο εκπρόσωπος των ΑΝ.ΕΛ.

(πρώτη ενημέρωση Πέμπτη 20/12 11:21)
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης