Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Ρωσία: Δεν πρόκειται να εισέλθουμε σε κούρσα εξοπλισμών με τις ΗΠΑ - Μπορούμε να αντιμετωπίσουμε οποιαδήποτε απειλή

Ρωσία: Δεν πρόκειται να εισέλθουμε σε κούρσα εξοπλισμών με τις ΗΠΑ - Μπορούμε να αντιμετωπίσουμε οποιαδήποτε απειλή
Η πλευρά της Μόσχας τόνισε ότι είναι σε θέση να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε εξωτερική απειλή με το τρέχον αμυντικό χρηματοδοτικό της πρόγραμμα
Τη θέση ότι η Ρωσία δε σχεδιάζει να αυξήσει τις στρατιωτικές της δαπάνες διατύπωσε σήμερα (26/12) ο επικεφαλής της Επιτροπής Άμυνας και Ασφάλειας της χώρας, Viktor Bondarev, τονίζοντας ότι η Μόσχα είναι σε θέση να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε εξωτερική απειλή με το το τρέχον αμυντικό χρηματοδοτικό της πρόγραμμα.
Ειδικότερα, όπως ανέφερε ο κ. Bondarev, παρά το γεγονός ότι η Ουάσιγκτον και το ΝΑΤΟ αποφάσισαν να αυξήσουν τις στρατιωτικές τους δαπάνες, η Ρωσία δεν πρόκειται να εισέλθει σε μία κούρσα εξοπλισμών μαζί τους.
«Όταν οι Αμερικανοί ενίσχυσαν τις όχι και τόσο πενιχρές δαπάνες τους στη στρατιωτική και αμυντική βιομηχανία, πολλοί ανέμεναν ότι θα αντικατοπτρίσουμε αυτό το βήμα», επεσήμανε ο Ρώσος αξιωματούχος.
Παράλληλα, ο ίδιος πρόσθεσε ότι «δεύτερον, αναπτύσσουμε και ενισχύουμε το αμυντικό και βιομηχανικό συγκρότημα τους αγαπημένου μας έθνους, τον στρατό και τον στόλο, όχι εξαιτίας των συνθηκών που επικρατούν, αλλά πολύ νωρίτερα».
Ο Ρώσος αξιωματούχος σημείωσε ότι η Μόσχα είναι έτοιμη για το ενδεχόμενο νέων κυρώσεων, τονίζοντας ότι η οικονομία της χώρας είναι εξοικιωμένη με τα τιμωρητικά μέτρα.
Σημειώνεται ότι νωρίτερα εντός του μήνα, η Ευρωπαϊκή Ένωση αποφάσισε την επέκταση των κυρώσεων που βρίσκονται σε ισχύ κατά της Ρωσίας για έξι ακόμα μήνες.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης