Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Η Μόσχα θεωρεί τον Guaido πράκτορα των Αμερικανών

tags :
Η Μόσχα θεωρεί τον Guaido πράκτορα των Αμερικανών
Η Μόσχα θεωρεί τον Guaido πράκτορα των Αμερικανών
Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης της Βενεζουέλας J. Guaido ενδέχεται να είχε στρατολογηθεί από τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες στην Σερβία πριν από 10 χρόνια, όταν παρακολουθούσε σεμινάρια στην χώρα αυτή, δήλωσε στο πρακτορείο TASS o αντιπρόεδρος της επιτροπής εξωτερικών υποθέσεων του Συμβουλίου της Ομοσπονδίας (άνω βουλή) A. Climov, κατά την διάρκεια της επίσκεψης του στο Βελιγράδι.
Ο Climov δήλωσε ακόμη ότι ο Guaido παρακολουθούσε σεμινάρια που διοργάνωνε η οργάνωση "Οτπόρ" υπογραμμίζοντας ότι "μάλιστα δεν πρόκειται για φήμες, αλλά για κάτι το οποίο έχουμε ελέγξει".
Νωρίτερα ο πρεσβευτής της της Βενεζουέαλς στην Μόσχα F. Toritosς κατά την διάρκεια της συνεδρίασης της ομάδας εργασίας της προσωρινής επιτροπής του Συμβουλίου της Ομοσπονδίας που είναι αρμόδια για τη αποτροπή των παρεμβάσεων στις εσωτερικές υποθέσεις της Ρωσίας, είχε δηλώσει ότι ο ηγέτης της αντιπολίτευση της Βενεζουέλας Χουάν Γκουαϊδό είχε στρατολογηθεί από τις Ηνωμένες Πολιτείες πριν από δέκα χρόνια.
Σύμφωνα με το τηλεγράφημα του πρακτορείου TASS, η οργάνωση "Οτπόρ" είναι οργάνωση νεολαίας που ιδρύθηκε στην Γιουγκοσλαβία το 1998 και έπαιξε σημαντικό ρόλο στην ανατροπή του S. Milocevic.
Οι δε ηγέτες της S. Popovit και I. Marovic στη συνέχεια ίδρυσαν στη βάση της εν λόγω οργάνωσης το Κέντρο εφαρμοσμένων δράσεων μη βίας και στρατηγικών (The Center for Applied Nonviolent Action and Strategies, CANVAS), το οποίο ασχολείται με την χρήση των μεθόδων του Τζιν Σαρπ "μη χρήσης βίας για την ανατροπή κυβερνήσεων".
Η CANVAS, σύμφωνα με το τηλεγράφημα του ρωσικού πρακτορείου, έχει την έδρα της στο Βελιγράδι και λειτουργεί υπό την αιγίδα των αμερικανικών οργανώσεων Freedom House και του Εθνικού Ιδρύματος υποστήριξης της Δημοκρατίας (NED), ενώ χορηγοί του είναι το Ίδρυμα Ροκφέλερ, το ίδρυμα Soros, το Ινστιτουτο Αϊνστάιν και το Διεθνές Ρεπουμπλικάνικο Ινστιτούτο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης