Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Η Ινδία ανακοίνωσε «προληπτικό πλήγμα» εναντίον στρατοπέδου εκπαίδευσης τζιχαντιστών στο Πακιστάν

tags :
Η Ινδία ανακοίνωσε «προληπτικό πλήγμα» εναντίον στρατοπέδου εκπαίδευσης τζιχαντιστών στο Πακιστάν
Η Ινδία ανακοίνωσε «προληπτικό πλήγμα» εναντίον στρατοπέδου εκπαίδευσης τζιχαντιστών στο Πακιστάν
Η κυβέρνηση της Ινδίας ανακοίνωσε ότι διεξήγαγε τα ξημερώματα (26/2), σε περιοχή του Πακιστάν, «προληπτικό πλήγμα» εναντίον του σημαντικότερου στρατοπέδου εκπαίδευσης της ισλαμιστικής οργάνωσης η οποία ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση βομβιστή-καμικάζι στο Κασμίρ τη 14η Φεβρουαρίου, όταν σκοτώθηκαν πάνω από 40 στελέχη των ινδικών σωμάτων ασφαλείας.
«Τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, η Ινδία έπληξε το μεγαλύτερο στρατόπεδο εκπαίδευσης της Τζάις-ι-Μοχάμαντ στην Μπαλακότ.
Σε αυτή την επιχείρηση, εξαλείφθηκε πολύ μεγάλος αριθμός τρομοκρατών, εκπαιδευτών, ανώτερων στελεχών και τζιχαντιστών εκπαιδευμένων στη διάπραξη επιθέσεων καμικάζι», δήλωσε οV. Gohli, υφυπουργός Εξωτερικών της Ινδίας, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.
Σύμφωνα με τις ινδικές αρχές, η JEM, μία ένοπλη οργάνωση που δρα εναντίον της Ινδίας στο Κασμίρ και έχει συμμαχήσει με την αλ Κάιντα, προετοίμαζε νέες επιθέσεις.
«Εξαιτίας του άμεσου κινδύνου ένα προληπτικό πλήγμα ήταν απολύτως απαραίτητο», τόνισε ο Γκοχλί. «Η ύπαρξη τέτοιων κέντρων εκπαίδευσης όπου μπορούν να εκπαιδευτούν εκατοντάδες τζιχαντιστές δεν θα μπορούσε να λειτουργεί αν δεν το γνώριζαν οι πακιστανικές αρχές», κατήγγειλε ο ίδιος.
Ο Πακιστανός στρατιωτικός αναλυτής Χασάν Ασκάρι εκτίμησε ότι «η πρωτοβουλία που ανέλαβε η Ινδία για να ικανοποιήσει την κοινή γνώμη της χώρας είναι επικίνδυνη».
«Αν συνεχιστούν τέτοιου είδους ενέργειες, μπορεί να οδηγήσουν σε μια ευρεία σύγκρουση η οποία δεν θα χρησιμεύσει παρά στο να βυθίσει την περιοχή σε μεγάλη κρίση», πρόσθεσε.
Η Ινδία κατηγορεί εδώ και καιρό το Πακιστάν ότι στηρίζει υπογείως τις εισβολές ισλαμιστών ανταρτών και την εξέγερση στο ινδικό Κασμίρ, κάτι που το Ισλαμαμπάντ αρνείται.
Η επίθεση της 14ης Φεβρουαρίου προκάλεσε μεγάλη οργή στην Ινδία καθώς και εκκλήσεις για αντίποινα.
Ο Ινδός πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι, ο οποίος διεκδικεί δεύτερη θητεία στις εκλογές της άνοιξης, δέχεται πιέσεις από την κοινή γνώμη και τους σχολιαστές να δώσει μια σκληρή απάντηση.
Από την πλευρά του ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ χαρακτήρισε την Παρασκευή την κατάσταση «πολύ επικίνδυνη».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης