Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Ο πρωθυπουργός Modi εγκαινίασε εργοστάσιο που θα κατασκευάσει 750.000 Kalashnikov για τον ινδικό στρατό

tags :
Ο πρωθυπουργός Modi εγκαινίασε εργοστάσιο που θα κατασκευάσει 750.000 Kalashnikov για τον ινδικό στρατό
Ο πρωθυπουργός Modi εγκαινίασε εργοστάσιο που θα κατασκευάσει 750.000 Kalashnikov για τον ινδικό στρατό
Και καθώς οι παγκόσμιες δυνάμεις αγωνίζονται για τη μεσολάβηση της σύγκρουσης Ινδίας – Πακιστάν, το άνοιγμα ενός εργοστασίου στο ινδικό κράτος του Uttar Pradesh, όπου θα παράγονται εκατοντάδες χιλιάδες πολυβόλα Kalashnikov τύπουAK-203, θα μπορούσε να αποτελέσει μια σημαντική εξέλιξη στη σύγκρουση, καθώς η Ουάσιγκτον παροτρύνει το Νέο Δελχί να «αγκαλιάσει» πιο ειρηνική τακτική και άλλες δυτικές δυνάμεις (όπως το Ηνωμένο Βασίλειο) προσπάθησαν να πιέσουν το Πακιστάν, η Μόσχα ευθυγραμμίζεται πλησιέστερα προς την Ινδία.
Ο πρωθυπουργός της Ινδίας Narendra Modi εγκαινίασε ένα εργοστάσιο παραγωγής πολυβόλων Kalashnikov, το οποίο πρόκειται να παράγει εκατοντάδες χιλιάδες AK-203 για το στρατό σε τοπικό επίπεδο, καθώς οι ινδικές δυνάμεις σταδιακά εξαλείφουν τα γηρασμένα τουφέκια επίθεσης.
Βρίσκεται στο βορειοανατολικό κράτος του Uttar Pradesh, το εργοστάσιο ξεκίνησε την Κυριακή από τον πρωθυπουργό Modi και κορυφαίο στρατιωτικό ορείχαλκο στην πόλη Amethi. Το νεώτερο όπλο Καλάσνικοφ θα βοηθήσει τις ινδικές δυνάμεις να πολεμήσουν τρομοκρατικές και αυτονομιστικές ομάδες, δήλωσε ο ινδός πρωθυπουργός.
O Modi έδωσε επαίνους στην επίσημη ομιλία του στον ρώσο πρόεδρο αναφέροντας πως «στον φίλο μου Πρόεδρο V. Putin», προσθέτοντας, «αυτό το εγχείρημα έγινε δυνατό σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα από την υποστήριξή του».
Ο Ρώσος ηγέτης, με τη σειρά του, δήλωσε ότι η παραγωγή των τυφεκίων στο ινδικό έδαφος θα δώσει ώθηση στην τοπική αμυντική βιομηχανία, θα αναπτύξει τεχνογνωσία και θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας.
Το έργο είναι μόνο το τελευταίο παράδειγμα της εκρηκτικής στρατιωτικής-βιομηχανικής σχέσης μεταξύ Νέου Δελχί και Μόσχας.
Το εργοστάσιο θα παράγει περίπου 750.000 τουφέκια για τον Ινδικό στρατό, βοηθώντας τον ινδικό στρατιωτικό ορείχαλκο να εκπληρώσει ένα μεγάλο χρονικό στόχο: Αντικατάσταση του τυποποιημένου πυροβόλου όπλου, του τουφέκι INSAS 5,56mm.
Οι αξιωματούχοι της ρωσικής αμυντικής βιομηχανίας λένε ότι το φιλόδοξο έργο έχει υψηλό στόχο και σχεδιάζει να κάνει ακόμα περισσότερα ΑΚ, συμπεριλαμβανομένων των μελλοντικών παραγώγων τους.
 


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης