Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Gerasimov (Αν. Υπουργός Άμυνας Ρωσία): Οι γεωπολιτικοί μας αντίπαλοι προετοιμάζονται για πόλεμο

tags :
Gerasimov (Αν. Υπουργός Άμυνας Ρωσία): Οι γεωπολιτικοί μας αντίπαλοι προετοιμάζονται για πόλεμο
Gerasimov (Αν. Υπουργός Άμυνας Ρωσία): Οι γεωπολιτικοί μας αντίπαλοι προετοιμάζονται για πόλεμο
Ο αρχηγός του ρωσικού Γενικού Επιτελείου και ο πρώτος αναπληρωτής υπουργός Άμυνας, στρατηγός Valery Gerasimov δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι οι ΗΠΑ προετοιμάζονται να διεξάγουν πολέμους εναντίον ενός «αντιπάλου υψηλής τεχνολογίας», ο οποίος θα περιλαμβάνει αεροσκάφη και πυραύλους υψηλής πυκνότητας, ηλεκτρονικό πόλεμο τα όπλα και τον ενεργό πόλεμο πληροφοριών.
«Επομένως, η αναζήτηση ορθολογικών στρατηγικών για τη διεξαγωγή πολέμου με έναν διαφορετικό αντίπαλο είναι υψίστης σημασίας για την ανάπτυξη της θεωρίας και της πρακτικής της στρατιωτικής στρατηγικής.
Πρέπει να διευκρινίσουμε την ουσία και το περιεχόμενο της στρατιωτικής στρατηγικής, τις αρχές της πρόληψης, της προετοιμασίας για τον πόλεμο και τη συμπεριφορά του», δήλωσε ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου.
Είπε στους δημοσιογράφους ότι οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις προετοιμάζονταν ενεργά για πόλεμο και ένοπλες συγκρούσεις στο σύγχρονο πεδίο μάχης αναπτύσσοντας «κλασικές» και «ασύμμετρες» τεχνικές πολέμου.
Ο Gerasimov προειδοποίησε ότι οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους έχουν θέσει επιθετικούς τόνους στην εξωτερική τους πολιτική και εργάζονται σε επιθετικές στρατιωτικές επιχειρήσεις.
Οι ΗΠΑ και οι δυτικοί σύμμαχοί της σχεδιάζουν να εξαλείψουν την κρατική υπόσταση στις αδύναμες χώρες, γεγονός που είναι εμφανές από τις πρόσφατες εξελίξεις στη Βενεζουέλα, σημείωσε.
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοί τους έχουν καθορίσει τον επιθετικό φορέα της εξωτερικής τους πολιτικής.
Στόχος τους είναι να εξαλείψουν την κρατικότητα των χωρών που δεν τους αρέσουν, να υπονομεύσουν την κυριαρχία, να αλλάξουν τους νόμιμα εκλεγμένους φορείς κρατικής εξουσίας», δήλωσε ο Gerasimov.
Ανέφερε το Αφγανιστάν, το Ιράκ, τη Λιβύη και την Ουκρανία ως παραδείγματα μιας τέτοιας στρατηγικής.
«Επί του παρόντος, παρόμοιες ενέργειες παρατηρούνται στη Βενεζουέλα», σημειώνει ο Gerasimov.
Πέρασε λεπτομερώς το πώς το Πεντάγωνο έχει αναπτύξει μια νέα στρατηγική πολέμου που επικεντρώνεται στη χρήση διαμαρτυριών για την ενεργοποίηση της κοινωνικής αποσταθεροποίησης στις στοχευμένες χώρες, ενώ παράλληλα χτυπά στόχους υψηλής αξίας με όπλα ακριβείας.
«Το Πεντάγωνο έχει αρχίσει να αναπτύσσει μια νέα στρατηγική του πολέμου, η οποία έχει ήδη χαρακτηριστεί ως Δούρειος Ίππος.
Η ουσία του έγκειται στην ενεργό χρήση των δυνατοτήτων διαμαρτυρίας της πέμπτης στήλης για αποσταθεροποίηση μιας κατάστασης, τις πιο σημαντικές εγκαταστάσεις με όπλα υψηλής ακρίβειας », δήλωσε ο Gerasimov στους δημοσιογράφους.
Σύμφωνα με τον Gerasimov, η Ρωσία θα καταπολεμήσει αυτόν τον νέο τύπο πολέμου, αναπτύσσοντας μια ενεργή αμυντική προσέγγιση, η οποία παρέχει περιθώρια για προληπτικά μέτρα για την εξουδετέρωση των απειλών για την ασφάλεια του κράτους.
 


«Η αιτιολόγηση των μέτρων που αναπτύσσονται πρέπει να αποτελεί την επιστημονική δραστηριότητα των στρατιωτικών επιστημόνων.
Αυτός είναι ένας από τους τομείς προτεραιότητας για την εξασφάλιση της κρατικής ασφάλειας.
Πρέπει να είμαστε μπροστά από τον εχθρό στην ανάπτυξη στρατιωτικής στρατηγικής, ένα βήμα μπροστά », δήλωσε ο Gerasimov.
Πρόσθεσε ότι η συμμετοχή της Ρωσίας στη συριακή διαμάχη τους επέτρεψε να αναπτύξουν και να χρησιμοποιήσουν μια νέα πρακτική σφαίρα στη ρωσική αμυντική στρατηγική. Αυτό σημαίνει την υπεράσπιση των εθνικών συμφερόντων της Ρωσίας πέρα από τα κρατικά σύνορα στο πλαίσιο της «στρατηγικής περιορισμένων δράσεων».
Η βάση αυτής της νέας στρατηγικής είναι να δημιουργηθεί μια δύναμη ταχείας αντίδρασης, ικανή να ολοκληρώσει τις αποστολές. Στη Συρία, οι ρωσικές αεροπορικές δυνάμεις έγιναν ο πυρήνας μιας τέτοιας αποτελεσματικής εξουσίας.
Τα βασικά στοιχεία αυτής της στρατηγικής, σύμφωνα με τον Gerasimov, είναι ο πόλεμος πληροφοριών, η ταχεία εξάπλωση δυνάμεων και η ετοιμότητα των συστημάτων διαχείρισης εκ των προτέρων.
Οι δηλώσεις του Gerasimov έρχονται δέκα μέρες μετά την προσπάθεια του αντιπολιτευόμενου κόμματος της Βενεζουέλας να φορτώσει ρυμουλκούμενα από την αμερικανική βοήθεια στη Βενεζουέλα μέσω των συνόρων της με την Κολομβία και τη Βραζιλία, που πυροδότησε βίαιες διαμαρτυρίες μεταξύ αξιωματικών της Βενεζουέλας και διαδηλωτών υπέρ της βοήθειας.
Ο πρόεδρος Nicholas Maduro καταδίκασε την παράνομη παροχή βοήθειας στο πλαίσιο της πιλοτικής δοκιμής της Ουάσινγκτον πριν από τη στρατιωτική επέμβαση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης