Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Μήνυμα Τεχεράνης σε ΗΠΑ τα νέα οπλικά συστήματα που παρουσίασε το Ιράν

tags :
Μήνυμα Τεχεράνης σε ΗΠΑ τα νέα οπλικά συστήματα που παρουσίασε το Ιράν
Μήνυμα Τεχεράνης σε ΗΠΑ τα νέα οπλικά συστήματα που παρουσίασε το Ιράν
Ο Στρατός του Ιράν, το Πολεμικό Ναυτικό, η Πολεμική Αεροπορία έλαβαν μέρος σε εθνική στρατιωτική παρέλαση την περασμένη εβδομάδα.
Στην Τεχεράνη, ο Πρόεδρος Hassan Rouhani και οι αξιωματικοί του Σώματος των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης (IRGC), παρέστησαν στην παρέλαση.




Κατά τη διάρκεια της παρέλασης, οι ιρανικές ένοπλες δυνάμεις παρουσίασαν νέα αμυντικά επιτεύγματα και αποκάλυψαν νέο στρατιωτικό υλικό για το σύγχρονο πεδίο μάχης.
Συγκεκριμένα, τα ιρανικά μέσα ενημέρωσης δημοσίευσαν αρκετές φωτογραφίες ενός νέου μη επανδρωμένου οχήματος εδάφους (UGV) με έναν εκτοξευτή ρουκετών τοποθετημένο στην κορυφή.
Μια άλλη φωτογραφία δείχνει ένα όπλο – δινήσεων, που έχει σχεδιαστεί για να απενεργοποιεί ή να εξουδετερώνει το σύστημα πλοήγησης ενός εχθρού.



Υπήρχαν αναφορές για πυραύλους, υποβρύχια, θωρακισμένα οχήματα, ραντάρ και ηλεκτρονικά συστήματα πολέμου που παρουσιάστηκαν στην εκδήλωση.
Στο νότο, τα πολεμικά πλοία του ναυτικού προχώρησαν σε στρατιωτικές ασκήσεις και αμυντικούς ελιγμούς στα ύδατα του Περσικού Κόλπου και της Θάλασσας του Ομάν.



Μιλώντας στην παρέλαση, ο Πρόεδρος Rouhani επέκρινε τις εχθρικές πολιτικές των ΗΠΑ εναντίον του Ιράν, το τελευταίο από το οποίο είδε τη διοίκηση του Trump να ορίσει το IRGC - ως «τρομοκρατική οργάνωση».
Ο ιρανός πρόεδρος περιέγραψε τον χαρακτηρισμό ως «προσβολή σε όλες τις (ιρανικές) ένοπλες δυνάμεις και προσβολή του μεγάλου ιρανικού έθνους».
Ο Rouhani δήλωσε ότι οι ένοπλες δυνάμεις του Ιράν δεν αποτελούν απειλή κατά των περιφερειακών εθνών.
Πρόσθεσε ότι το Ιράν θα υπερασπιστεί την πατρίδα ενάντια στους δυτικούς εισβολείς χρησιμοποιώντας τα όπλα που παρουσιάστηκαν στην παρέλαση.
Ο Rouhani  σημείωσε ότι η κυβέρνηση του Τράμπα είναι ενοχλημένη από τις ένοπλες δυνάμεις του Ιράν, το κίνημα της Χεζμπολάχ του Λιβάνου, τους μαχητές του Χαχτ αλ Σαάμπι του Ιράκ και τις Λαϊκές Επιτροπές της Υεμένης λόγω των ικανοτήτων τους να καταπολεμούν αποτελεσματικά τους συμμάχους των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή.
Έτσι, ίσως το νέο στρατιωτικό υλικό που παρουσιάστηκε στην παρέλαση θα μπορούσε να βρεθεί σύντομα σε ένα σύγχρονο πεδίο μάχης που αγωνίζεται εναντίον αμερικανικών συμμάχων.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης