Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Pompeo: Ρωσία, Ιράν και Κούβα πρέπει να φύγουν από τη Βενεζουέλα

tags :
Pompeo:  Ρωσία, Ιράν και Κούβα πρέπει να φύγουν από τη Βενεζουέλα
«Οι Ρώσοι πρέπει να φύγουν», είπε o Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών
Η Ρωσία και οι άλλες χώρες, σύμμαχοι του Nicolas Maduro πρέπει «να φύγουν από τη Βενεζουέλα», δήλωσε την Κυριακή (5/5/2019) ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Mike Pompeo, προειδοποιώντας ακόμη μία φορά τη Μόσχα.
«Οι Ρώσοι πρέπει να φύγουν», είπε μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο ABC, προσθέτοντας ότι «όλοι οι χώρες που παρεμβαίνουν στο δικαίωμα του λαού της Βενεζουέλας να αποκαταστήσει τη δημοκρατία του πρέπει να φύγουν».
Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας σημείωσε ότι ελπίζει ότι θα έχει μια «ευρεία συζήτηση» για τη ρωσική παρουσία στο Καράκας όταν θα συναντηθεί με τον Ρώσο ομόλογό του SergeiLavrov στη Φινλανδία σε λίγες ημέρες.
«Ο στόχος είναι σαφής. Θέλουμε να φύγουν οι Ιρανοί, οι Ρώσοι, οι Κουβανοί», υπογράμμισε.
Ο Αμερικάνος πρόεδρος Donald Trump ωστόσο είχε δηλώσει την Παρασκευή (3/5), μετά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Ρώσο ομόλογό του Vladimir Putin, ότι η Μόσχα δεν επιδιώκει καθόλου να εμπλακεί στη Βενεζουέλα αλλά «θα ήθελε αν υπάρξουν θετικές εξελίξεις».
«Δεν έχω δει το πλήρες πλαίσιο αυτής της φράσης», σχολίασε ο Pompeo, επιμένοντας όμως ότι ο Trump «έχει διαμηνύσει με σαφήνεια ότι θέλουμε να φύγουν όλοι και αυτό περιλαμβάνει και τους Ρώσους».
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης